Τηλεόραση|16.07.2019 19:13

ANT1: «Πόρτα» στον Ατζούν Ιλίτζαλι, τι γίνεται με Σκορδά και Μακρυπούλια (vids)

Άγγελος Γεραιουδάκης

«O ANT1 επιθυμεί στο πρόγραμμά του να προσθέσει νέα project. Στη στρατηγική μας δεν χωράνε τέτοιου είδους εκπομπές» απάντησε ο διευθυντής Περιεχομένου του ΑΝΤ1, Τζώρτζης Ποφάντης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του τηλεοπτικού σταθμού με τον Τούρκο παραγωγό, Ατζούν Ιλίτζαλι

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Τρίτης (16/7), ο Τζώρτζης Ποφάντης συνάντησε εκπροσώπους των media στο Athénée και τους έδωσε «μία πρώτη γεύση» για το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, για τη σεζόν 2019 - 2020. Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται διάφορες φήμες που θέλουν τις παραγωγές του Ατζούν Ιλίτζαλι -«Survivor», «The Voice», «My Style Rocks», «Power of Love» και «Ελλάδα έχεις ταλέντο»- να μετακομίζουν στο κανάλι του Αμαρουσίου και στο Μακεδονία TV. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, καθώς οι δύο πλευρές δεν βρήκαν τη χρυσή τομή για μία νέα τηλεοπτική συνεργασία, παρά τις συζητήσεις που έγιναν. 

Παράλληλα, ο Τζώρτζης Ποφάντης έκανε μία αναφορά στο πως διαμορφώνεται το τηλεοπτικό περιβάλλον μέχρι στιγμής και τόνισε ότι βασικός στόχος του καναλιού είναι να συνεχίσει να κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, επενδύοντας σε όλες τις ζώνες και μορφές προγράμματος. Εστίασε στα προγράμματα που θα τρέξουν μέχρι τέλος του χρόνου, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ήδη κι άλλα στο τραπέζι για το καινούργιο έτος.

Ο Γιωργος Παπαδάκης επιστρέφει με ανανεωμένη ομάδα 

Συγκεκριμένα, για την πρωινή ζώνη, η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» θα συνεχίσει να μας συντροφεύει καθημερινά, αλλά θα επιστρέψει πιο ανανεωμένη και ενισχυμένη τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και προσώπων. Θυμίζουμε πως ο οικονομικός συντάκτης, Ντίνος Σιωμόπουλος, που συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με τον Γιώργο Παπαδάκη, αποχώρησε από τον ΑΝΤ1 και θα βρίσκεται από τη νέα τηλεοπτική σεζόν στο «One» του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η Φαίη Σκορδά αλλάζει αρχισυντάκτη 

Παράλληλα, η Φαίη Σκορδά συνεχίζει κανονικά κι αυτή στην πρωινή ζώνη του καναλιού με αρχισυντάκτη πλέον τον Γιώργο Πράτανο, αφού η Ελεάννα Τρυφίδου μετακομίζει στον ΣΚΑΪ, για να αναλάβει τη νέα καθημερινή εκπομπή που ετοιμάζει ο Γιώργος ΛιάγκαςΘέση στην εκπομπή, επίσης, θα έχει από την επόμενη σεζόν και η δημοσιογράφος Πολυξένη Καραμίχα, χωρίς ωστόσο να μετακινηθεί από τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μόνιμα, στην Αθήνα. Μια σκέψη είναι να βγαίνει με link από το στούντιο του ΑΝΤ1 στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, αλλαγές μπροστά από τις κάμερες δεν προβλέπονται προς το παρόν, καθώς, εκτός των Δημήτρη Ουγγαρέζου και Αρη Καβατζίκη, παραμένει τελικά και η Αφροδίτη Γραμμέλη, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τη Φαίη Σκορδά όσο και το κανάλι του Αμαρουσίου.

Η Ζέτα Μακρυπούλια με δύο εκπομπές την επόμενη σεζόν

Στην απογεματινή ζώνη ο ΑΝΤ1 θα συνεχίσει την προβολή του «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια για τρίτη σεζόν, αλλά και το «Still Standing» με τη Μαρία Μπεκατώρου. Στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, επίσης, θα προστεθεί ένα ακόμα πρωτότυπο παιχνίδι που θα έχει να κάνει με φάρσες, φόβο και κρυφή κάμερα. Το πρόγραμμα «My Best Friend’s Fear» είναι μία πρόταση του ΑΝΤ1, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Propagate, που έχουν ως σκοπό να προβληθεί αρχικά στη χώρα μας και αργότερα να προωθηθεί σε μεγάλες διεθνείς αγορές. 

Στην prime time ζώνη, ο ΑΝΤ1 θα παρουσιάσει φέτος μία νέα πρόταση στην τυπολογία talent show. Το «The Final 4» διαφέρει από από τους υπόλοιπους μουσικούς διαγωνισμούς στο σημείο ότι δεν διεξάγονται καθόλου οντισιόν. Το παιχνίδι ξεκινά με τέσσερις φιναλίστ και κάθε επεισόδιο αποτελείται από δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο οι διαγωνιζόμενοι τραγουδούν μπροστά στο κοινό και τους κριτές. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, καλείται να αποφασίσει ομόφωνα την τύχη κάθε συμμετέχοντα. Εάν μία φωνή λάβει «ναι» από όλους τους κριτές, τότε προχωρά στον επόμενο γύρο του επεισοδίου.

Οι συμμετέχοντες που προκρίνονται στην επόμενη φάση διαγωνίζονται με έναν από τους τέσσερις φιναλίστ που θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τη θέση τους. Μετά από κάθε αναμέτρηση το κοινό στο στούντιο ψηφίζει και αποφασίζει ποιος από τους δύο τραγουδιστές θα συνεχίσει στο διαγωνισμό. Ο νικητής ασφαλίζει τη θέση του για το υπόλοιπο της βραδιάς και δεν μπορεί να προκληθεί από κανέναν μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Ο νικητής του ελληνικού «The Final Four» θα κερδίσει 50.000 ευρώ, ενώ παρουσιάστρια θα είναι η Ζέτα Μακρυπούλια

Μια νέα κωμική σειρά θα προβάλλεται στο prime time zone, με τίτλο «Αν ήσουν πλούσιος». Πρόκειται για ένα χιλιανό φορμάτ και τη σκηνοθετική υπογραφή θα έχει ο Αλέξανδρος Πανταζούδης. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους κερδίζουν τον πρώτο λαχνό που τους δίνει πάρα πολλά χρήματα. Οι τρεις κερδισμένοι είναι μια λαϊκή οικογένεια, μια ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της και μια νεαρή κοπέλα που ζει με τη μητριά της με την ιστορία της να θυμίζει πολύ τη Σταχτοπούτα. Παράλληλα, συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν οι σειρές «Μη ψαρώνεις» του Άγγελου Χασάπογλου και «Μην πετάς τη φριτέζα» των Γιώργο Κρητικού και Μάκη Πιτταρά. 

Αλέξανδρος Σταύρου και Μαριάννα Τουμασάτου: Ξανά μαζί στην τηλεόραση έπειτα από 12 χρόνια

«Άγριες μέλισσες» ονομάζεται η νέα σειρά εποχής του ANT1 σε σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη. Η υπόθεση διαδραματίζεται στον Θεσσαλικό Κάμπο τη δεκαετία του '50. Τρεις γυναίκες, οι οποίες είναι αδελφές, μένουν ορφανές και ολομόναχες. Αν θέλουν να επιβιώσουν, πρέπει να κρατηθούν η μια από την άλλη και να ενωθούν σαν μια γροθιά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε ονόματα που είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου, όπως αυτό της Κάτιας Δανδουλάκη, του Γιάννη Φέρτη και του Λεωνίδα Κακούρη. Επίσης, για δεύτερη σεζόν θα συνεχιστεί η δραματική σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα». Τις ζωές των κεντρικών ηρώων έρχονται να αναστατώσουν πέντε νέα πρόσωπα, που θα προστεθούν σταδιακά, και όχι την ίδια χρονική στιγμή. Δυναμικό comeback στην τηλεόραση θα κάνει η Δανάη Σκιάδη, αλλά και οι Κώστας Φαλελάκης και Αλέξανδρος Σταύρου

Στο αθλητικό κομμάτι, ο ΑΝΤ1 θα προσθέσει στο πρόγραμμά του μια νέα ταξιδιωτική εκπομπή με παρουσιαστές τον Γιώργο Λέντζα και τον Άγγελο Γιακουμίδη. Η πρωτότυπη αυτή εκπομπή θα ονομάζεται «Football Stories» και θα έχει σκοπό να μεταφέρει στους απανταχού φιλάθλους, κλίμα και εικόνες από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι της Ευρώπης. 

Ερωτηματικό η επιστροφή του Σεφερλή στην ΤV

Όσον αφορά το δεύτερο μισό της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν, ο Τζώρτζης Ποφάντης αποκάλυψε πως, με αφορμή τα 30 χρόνια του ΑΝΤ1, θα επιστρέψει για τέταρτη σεζόν «Το καφέ της Χαράς», με πρωταγωνιστές τον Πάρη Σκαρτσολιά και την Έφη Ρασσιά. Παράλληλα, η Μαρία Μπεκατώρου θα παρουσιάσει για έκτη σεζόν το «Your Face Sounds Familiar», καθώς τα ποσοστά τηλεθέασης της προηγούμενης σεζόν ήταν παραπάνω από ικανοποιητικά, ενώ ερώτημα παραμένει τι θα γίνει τελικά με τον Μάρκο Σεφερλή και αν θα παρουσιάσει κάποια από τις δύο εκπομπές που έχει προτείνει στο κανάλι του Αμαρουσίου. 

ΑΝΤ1Ζέτα ΜακρυπούλιαΜαρία ΜπεκατώρουΦαίη ΣκορδάΑτζούν Ιλίτζαλι