Τηλεόραση|22.08.2019 19:22

Δανάη Σκιάδη: «Το επέλεξα να είμαι στη «Γυναίκα χωρίς όνομα»»

Φωφώ Μπόνιου

Επιστρέφετε στην TV και στη μυθοπλασία μετά από δύο χρόνια απουσίας…

Υπήρξε θεατρική αποχή- μετά από σειρά ετών για μένα- τη χρόνια που μας πέρασε αλλά όχι τηλεοπτική! Φέτος στην τηλεόραση, έκανα μέσα στην άνοιξη  το αυτοτελές επεισόδιο «Στάχτες» στη σειρά «Ου φονεύσεις» του Πάνου Κοκκινόπουλου και τίποτα άλλο τηλεοπτικό ή θεατρικό διότι τον περισσότερο χρόνο μου τον αφιέρωσα στην προετοιμασία και την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου κινηματογραφικού πρότζεκτ στο οποίο έλαβα μέρος το χειμώνα που μας πέρασε.

Για ποια ταινία πρόκειται;

Πρόκειται για την ταινία «Echoes Of The Past» σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου και σε παραγωγή Foss Productions. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας με θέμα το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα του 1943 και πρωταγωνιστή τον Max Von Sydow. Πρόκειται για έναν ρόλο που αγάπησα βαθιά και για μια ταινία που ανυπομονώ να δω και να ταξιδέψω μαζί της στον κόσμο. Συμπρωταγωνιστούν ο Νικόλας Παπαγιάννης, η Astrid Roos, ο Martin Laer.

Θεωρείτε ότι η ελληνική μυθοπλασία ζωντάνεψε και πάλι;

Αυτό που χρειάζεται η ελληνική μυθοπλασία δεν είναι να ζωντανέψει αλλά να ξαναγεννηθεί.

Και η πρόταση για το καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1 πώς προέκυψε;

Την σειρά αυτήν την επέλεξα, γιατί πρόκειται για μια παραγωγή εξαιρετικά προσεγμένη και φροντισμένη με πολύ σωστούς όρους και συνθήκες και για ένα ρόλο πραγματικά πολύ ωραίο και με ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Είχατε παρακολουθήσει πέρσι τη σειρά;

Δεν είχα παρακολουθήσει τη σειρά σε μάκρος χρόνου γιατί δεν είχα προλάβει αλλά ό,τι είχα δει, με έκανε να καταλάβω ότι πρόκειται για μια πολύ καλή παραγωγή.

Περιγράψτε μας το ρόλο σας.

Ο ρόλος μου είναι αυτός της Ιωάννας, μιας κοπέλας που είναι έγκυος, δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα του παιδιού και αποφασίζει παρόλα αυτά να το φέρει στον κόσμο και να προσπαθήσει να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για εκείνην και το μωρό που θα γεννήσει ελπίζοντας ίσως στο βάθος ότι θα καταφέρει και να τον προσεγγίσει κάποια στιγμή.

Τι θαυμάζετε και τι όχι στην ηρωίδα που υποδύεστε, την Ιωάννα;

Δεν ξέρω αν κάτι θαυμάζω ή όχι σε εκείνην, δεν με βοηθάει μάλλον κάτι τέτοιο στη διαδικασία μου να την ερμηνεύσω. Αυτό που υπερισχύει στην Ιωάννα κατ’ εμέ είναι η επιθυμία της να γεννήσει αυτό το παιδί, να γίνει μητέρα ακόμα και αν δεν συναντήσει ποτέ ξανά τον πατέρα του παιδιού της και παρόλο που είναι ερωτευμένη μαζί του δεν σκοπεύει, στην αρχή τουλάχιστον, να τον κάνει κοινωνό αυτής της ιστορίας. Βέβαια, το να κρατήσει αυτό το παιδί μπορεί να είναι και ένας τρόπος να μείνει για πάντα συνδεδεμένη μαζί του. Ζει μια σκληρή ζωή, τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα αλλά αποφασίζει να παλέψει για να ορθοποδήσει και να μπορέσει να μεγαλώσει αυτό το παιδί. Η Ιωάννα είναι ένα αγρίμι που προσπαθεί να προσαρμοστεί στον κόσμο, στην κοινωνία, πολύ περήφανη και πολύ κλεισμένη στον εαυτό της.

Έχετε γνωρίσει γυναίκες σαν την Ιωάννα;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω γνωρίσει προσωπικά κάποια γυναίκα σαν την Ιωάννα αλλά έχουμε φυσικά όλοι ακούσει ιστορίες για γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες ανεξάρτητα από το αν έχουν σχέση με τον πατέρα του παιδιού τους ή παρόλο που δεν έχουν ή δεν σκοπεύουν να έχουν.

Είναι δύσκολο ή εύκολο στις μέρες μας μια γυναίκα να μεγαλώνει μόνη της το παιδί της;

Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι  θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο τόσο για την γυναίκα όσο και για το παιδί.

Ο έρωτας θα «χτυπήσει» την πόρτα της ηρωίδας; Και αν ναι πώς θ’ αντιδράσει;

Ο έρωτας έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα της και πρόκειται για τον πατέρα του παιδιού που περιμένει, στον οποίον όμως -αρχικά τουλάχιστον- δεν σκοπεύει να αποκαλύψει τίποτα από όλα αυτά. Στην πορεία, ερωτεύεται και την ίδια κάποιος άντρας αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο επ’ αυτού.

Ποιοι από τους βασικούς ήρωες θα βρεθούν στη ζωή σας;

Οι βασικοί ήρωες που θα συναναστραφεί η Ιωάννα στη διαδρομή της στη σειρά είναι η Μαρίνα, ο Μιχάλης, η Ρένα και ο Γιώργος.

Θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος. Ποιο είναι αυτό που χαρίζει τη μεγαλύτερη χαρά και ποιο τη μεγαλύτερη συγκίνηση σ’ έναν ηθοποιό;

Το σινεμά, το θέατρο, η τηλεόραση για μένα προσωπικά είναι εξίσου μαγικά και δεν τα ξεχωρίζω. Μου έχουν προσφέρει χαρά και συγκίνηση, συνδέομαι με κάθε μια δουλειά μου και τις θεωρώ όλες αλληλένδετα και αναπόσπαστα κομμάτια της μέχρι σήμερα πορείας μου. Ίσως να συνδέομαι λίγο περισσότερο συναισθηματικά με τον κινηματογράφο μιας και σε αυτόν πήρα το «βάπτισμα» αλλά και τα τρία είδη είναι για μένα αρένες συναρπαστικές.

Αν και η δουλειά που κάνετε έχει να κάνει με τη δημοσιότητα, εντούτοις δεν έχουμε δει στιγμιότυπα από την καθημερινότητά σας και από την προσωπική σας ζωή. Προσπαθείτε γι’ αυτό ή αποφεύγετε με κάθε τρόπο τα φλας των φωτογράφων;

Θα έλεγα ότι η δημοσιότητα με αφορά ως προς τη δουλειά μου και όχι σε σχέση με μένα ως πρόσωπο στην πραγματική ζωή. Η φανταστική ζωή του ηθοποιού είναι που έχει ενδιαφέρον, όχι η πραγματική.

Πιστεύετε ότι η προσωπική ζωή ενός ηθοποιού μπορεί να διαφυλαχθεί;

Νομίζω πως είναι θέμα επιλογής. Ξέρουν ή δεν ξέρουν για σένα οι άλλοι ότι εσύ αποφασίσεις να ξέρουν ή όχι. Είτε είσαι ηθοποιός είτε όχι.

Πώς σχολιάζετε την τάση του κοινού αλλά και των ανθρώπων του θεάματος να επικοινωνούν μέσω των social media; 

Είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας που σε άλλους ταιριάζει και σε άλλους ίσως όχι. Έχει, νομίζω, μια πολύ ενδιαφέρουσα αμεσότητα και επίσης το μέσο είναι ίδιο αλλά ο καθένας που το χρησιμοποιεί επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο όπως και να ‘χει.

Ο ρόλος σας στο «4» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θεωρείτε ότι σας σημάδεψε τηλεοπτικά; Τι θυμάστε από εκείνη την περίοδο;

Η σειρά αυτή ήταν μια εξαιρετική συνεργασία με ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Και ομολογώ πως είχα την τύχη μέχρι σήμερα οι περισσότερες δουλειές μου να είναι κάπως έτσι.

Ο κόσμος όταν σας αναγνωρίζει τι σας λέει;

Ο καθένας μου λέει και κάτι άλλο, υπάρχει μεγάλη ποικιλία!

Εάν γυρίζατε το χρόνο πίσω πάλι ηθοποιός θα γινόσασταν;

Δεν θα ήθελα να γυρίσω πίσω το χρόνο, όση περιέργεια κι αν είχα να δω πως θα ήταν κάτι τέτοιο.

Θεατρικά ετοιμάζετε κάτι;

Ετοιμάζω διαφορά πράγματα θεατρικά και όχι μόνο, για τα οποία όμως ακόμα δεν μπορώ να πω περισσότερα!