Τηλεόραση|17.09.2019 17:00

Λίνα Μαρκάκη: «Δεν χρειάστηκε να διαχειριστώ την επιτυχία της τηλεόρασης»

Άκης Φωτόπουλος

H αγαπημένη ηθοποιός, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τους ρόλους που είχε στις σειρές του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή», μιλά στο «TV Έθνος» για τη θεατρική παράσταση «Ο ένοικος» και μας αποκαλύπτει τι της αρέσει να βλέπει στη μικρή οθόνη

Σας βρίσκουμε στο θέατρο «Αλκμήνη» στο έργο «Ο ένοικος» της Άννας Παντζέλη. Ποιο ήταν το δέλεαρ για να κάνετε αυτήν την παράσταση;

Το θέμα του έργου της Αννας Παντζέλη και ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε ήταν το δέλεαρ για την παράσταση. Είναι ένα έργο διαρκούς μετατόπισης ευθυνών δύο ανθρώπων που αρνούνται να συμβιβαστούν και να δεχθούν τις αλλαγές στη ζωή τους. Δύο αδελφών που δεν έχουν ακόμη συνθηκολογήσει με τα οικογενειακά βιώματα του παρελθόντος, για να μπορέσουν να προχωρήσουν στο μέλλον.

Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει στον θεατή η συγκεκριμένη παράσταση;

Η φράση-μήνυμα μιας παράστασης μού φαίνεται πολύ περιοριστική. Θα σας μιλήσω ίσως για συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο θεατής, που και αυτά είναι διαφορετικά από την πλευρά του καθενός. Οι συγγενικές σχέσεις και σε τι ποσοστό καθορίζουν τη μετέπειτα συμπεριφορά μας είναι ζήτημα προσωπικό για τον καθέναν από εμάς και κατ’ επέκταση για τον θεατή που θα παρακολουθήσει την παράσταση.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Αννα Παντζέλη;

Γνωριστήκαμε στο τηλεοπτικό σίριαλ «Κάτω από την Ακρόπολη». Είχαμε αρκετές σκηνές μαζί και έκτοτε άρχισε η φιλία μας. Αργότερα, λόγω διαφορετικών υποχρεώσεων και των δυο μας, δεν βλεπόμασταν τόσο συχνά, όμως η φιλία συνεχίστηκε μέχρι που ήρθε η θεατρική συνεργασία μας.

Σας γνωρίσαμε μέσα από τους ρόλους σας στις σειρές «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή». Πώς διαχειριστήκατε την επιτυχία αυτών των δύο σειρών και της δικής σας απότομης αναγνωρισιμότητας;

Δεν χρειάστηκε να διαχειριστώ την επιτυχία της τηλεόρασης για να προχωρήσω σε κάτι που είχα ήδη αρχίσει. Η θεατρική πορεία μου με ενδιέφερε και τη συνέχισα όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε στην τηλεόραση άρχισα αρκετά μεγάλη γνωρίζοντας το εφήμερο της τηλεοπτικής αναγνωρισιμότητας. Για εμένα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια εμπειρία σε ένα διαφορετικό αντικείμενο της δουλειάς μου.

Καταφέρατε να απεμπλακείτε από την εικόνα της Λίλλυς και της Στάσας, που ήταν δύο από τις ηρωίδες που υποδυθήκατε στη «Λάμψη» και στο «Καλημέρα ζωή»;

Δεν τίθεται θέμα απεμπλοκής από κάτι. Η Λίλλυ, η Στάσα, η Φώφη ήταν ρόλοι όπως τόσοι άλλοι που έκανα ή θα κάνω. Είναι μέρος από τη συνολική πορεία της δουλειάς μου μέχρι σήμερα.

Την τηλεόραση πώς τη βλέπετε;

Τώρα πια με το Διαδίκτυο μπορείς να δεις τα πάντα, οπότε νομίζω ότι ο ρόλος της έχει λίγο περιοριστεί. Ελληνικές σειρές παρακολουθείτε; Δεν μπορώ πολύ εύκολα να παρακολουθήσω σειρά. Γι’ αυτό περιορίζομαι σε πολύ ωραία ντοκιμαντέρ που βάζει η τηλεόραση.

Πώς τα πάτε με τον χρόνο που περνά;

Όσο ο χρόνος που περνά είναι δημιουργικός, μια χαρά.

Προδοσία έχετε νιώσει από φίλους;

Η φιλία είναι ένα σημαντικό και μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και στάθηκα τυχερή που δεν έχω βιώσει τέτοιο συναίσθημα από τις φιλικές μου σχέσεις.

WHO IS WHO
Η Λίνα Μαρκάκη κατάγεται από την Κρήτη και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές. Έχει πρωταγωνιστήσει στο «Ημέρωμα της στρίγγλας» με τον Γιώργο Κιμούλη και στο «Γλυκό πουλί της νιότης» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσω της συμμετοχής της στην τηλεοπτική σειρά «Λάμψη».

Λίνα ΜαρκάκηΛάμψη