Γιώργος Χρυσοστόμου: «Έκανα τον κλόουν για να ζήσω, ήταν μια θλιβερή δουλειά για μένα»
NewsroomΟ Γιώργος Χρυσοστόμου βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show» και μίλησε για την πολυμελή οικογένειά του, τον πατέρα του, bullying που είχε δεχθεί σε νεαρή ηλικία και την πιο θλιβερή δουλειά που έχει κάνει όταν ήταν νεότερος. Ο Χρυσοστόμου πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα στην παράσταση «Mute», που ανεβαίνει στο θέατρο του Νέου Κόσμου.
Ο ηθοποιός είπε για το γεγονός ότι προέρχεται από οικογένεια με επτά αδέρφια: «Ξαφνικά η λέξη πολύτεκνος ήταν ταμπού. Σχεδόν σαν αρρώστια. Το ότι ο πατέρας μου δεν είναι ιερέας ήταν πάρα πολύ περίεργο» ... «Το ότι πηγαίναμε στην εκκλησία κάθε Σάββατο και Κυριακή, και νηστεύαμε τρεις φορές τον χρόνο, τώρα πλέον με θυμώνει. Η νηστεία που τότε μας επιβαλλόταν κάπως φανατικά, τώρα έγινε της μόδας. Η αποτοξίνωση 40 μέρες από το κρέας και ο vegan είναι τώρα της μόδας ενώ τότε δέχονταν bullying» είπε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.
«Σκέφτηκα να γίνω παππάς αλλά περισσότερο μάλλον ήθελα να γίνω νοσοκόμος. Δούλευα και σε φαρμακείο αρκετά χρόνια, είχα οικειότητα να φροντίζω τους ανθρώπους αλλά με κέρδισε τελικά το θέατρο» αποκάλυψε ο ηθοποιός.
Όσον αφορά την δουλειά του κλόουν που είχε κάνει για μεγάλο διάστημα, ο Γιώργος Χρυσοστόμου σημείωσε: «Έχω κάνει τον κλόουν σε παιδικά πάρτι. Σε πάρα πολλά παιδικά πάρτι. Ήταν μια πάρα πολύ θλιβερή δουλειά. Υπήρχαν κάποια πάρτι που τα ευχαριστιόμουν αλλά τότε δούλευα και μπάρμαν οπότε πήγαινα ξενύχτης».
«Σηκωνόμουν 8 και μισή το πρωί με έναν άλλον θλιβερό και μοιράζαμε σοκοφρέτες, ντυμένος σοκοφρέτα εγώ, σε σχολεία» δήλωσε ο Γιώργος Χρυσοστόμου. «Το θλιβερό ήταν πως είχα κάνει ήδη ένα δυο σίριαλ και ερχόντουσαν μαμάδες και μου έλεγαν «α είστε ο, μα γιατί;». Και αυτό εμένα με διέλυε» συμπλήρωσε.
Για τη σεξουαλική παρενόχληση στα 17!
Ο ηθοποιός μίλησε και για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε ηλικία 17 ετών. «Με κυνηγούσε μια τριετία κάποιος που με είδε ημίγυμνο πάνω στη σκηνή. Ήμουν 17 και αυτό έγινε στη Ρόδο και συνέχισε να με κυνηγάει στην Αθήνα. Δεν ήξερα ποιος είναι. Έπαιρνα μηνύματα στο κινητό μου με κάποια αρχικά. Τρόμαξα. Μετά άρχισε να με απειλεί. Οπότε του είπα έλα να βρεθούμε από κοντά», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Χρυσοστόμου. «Τον είδα από κοντά και του είπα "θα σε σκοτώσω". Και μου είπε "χίλια συγγνώμη". Εγώ τότε έκανα την Πεντάμορφη και το Τέρας. Και μου είπε "είσαι ένας Πεντάμορφος και είμαι ένα τέρας". Είμαι στέρεος. Πολύ δύσκολα με τρομάζει κάτι πια».
«Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου στο Θέατρο Νέου Κόσμου
Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται• οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.
MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ενα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά. Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.
Με εκτίμηση Γιώργος Χρυσοστόμου
Mute του Γιώργου Χρυσοστόμου
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Παίζει ο Γιώργος Χρυσοστόμου
Συντελεστές της παράστασης
Ιδέα: Γιώργος Χρυσοστόμου
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Δραματουργία: Juan Ayala
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη - Επιμέλεια κίνησης: Ηλιάνα Γαϊτάνη
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ