Τηλεόραση|17.11.2019 17:34

Κόκκινο Ποτάμι: 5 λόγοι για να δείτε το σημερινό επεισόδιο (17/11)

Newsroom

Άλλη μία Κυριακή με το τηλεοπτικό κοινό να περιμένει τις εξελίξεις στη δραματική σειράς εποχής του Open, «Κόκκινο Ποτάμι». Η σειρά του Open, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεδιπλώνει τη ζωντανή µνήµη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού. Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που γεννιέται στα χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Δύο νέοι, ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) και η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση), που οι οικογένειές τους τους είχαν αρραβωνιάσει σε παιδική ηλικία, βρίσκονται έπειτα από 11 χρόνια, ερωτεύονται και χωρίζουν βίαια από τη δίνη των επιθέσεων των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών. Την ώρα του αποχωρισµού ο Μίλτος υπόσχεται στην Ιφιγένεια πως θα επιστρέψει για να παντρευτούν. 

5 λόγοι που το Κόκκινο Ποτάμι ανασύρει ιστορικές μνήμες και γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό

1. Η Ιφιγένεια ταξιδεύει στο Παρίσι για να σπουδάσει

Η Ιφιγένεια διαισθάνεται τους κινδύνους στη σχέση της µε τον Μίλτο, είναι έντονα προβληµατισµένη και ανησυχεί. Τελικά, µετά τις τελευταίες συζητήσεις µε την οικογένειά της, αναχωρεί για το Παρίσι προκειµένου να πραγµατοποιήσει το µεγάλο της όνειρο: να σπουδάσει. Μια µεγάλη δεξίωση του Γάλλου υπουργού Αµυνας θα γίνει αφορµή να ξαναφουντώσει ο έρωτας της κοπέλας για τον αρραβωνιαστικό της και να γίνει πιο δυνατός από ποτέ. Στο κοσµικό γεγονός, ο έρωτας του Μίλτου και της Ιφιγένειας αναζωπυρώνεται σε βαθµό που ξεπερνιούνται πολλά εµπόδια και δισταγµοί.

2. Η οικογένεια Παυλίδη βρίσκεται σε κίνδυνο

Μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον τους, Μίλτος και Ιφιγένεια ζουν τη σχέση τους στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ελεύθεροι και ευτυχισµένοι. Οµως οι ανέµελες στιγµές δεν θα κρατήσουν για πολύ δηµιουργώντας τους ανησυχίες για το µέλλον. Τα σύννεφα του πολέµου πυκνώνουν πάνω από τα Βαλκάνια και πολύ δυσάρεστες εξελίξεις είναι προ των πυλών. Στα παράλια του Πόντου, η κατάσταση παραµένει εκρηκτική. Οι Τούρκοι συνεχίζουν να τροµοκρατούν τους Έλληνες και µάλιστα εντείνουν τις προκλητικές συµπεριφορές τους. Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο των φανατικών Τούρκων µπαίνει η οικογένεια του Μίλτου. Η οικογένεια Παυλίδη βρίσκεται σε κίνδυνο.

3. Οι ζωές των ηρώων δοκιμάζονται με φόντο εκρηκτικά πολιτικά γεγονότα 

Οι συναισθηματικές εντάσεις των ηρώων αρχίζουν να συμβαδίζουν με τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις και τις συγκρούσεις να κλιμακώνονται. 20.000 Αρμένιοι αφανίζονται. Το «Κόκκινο Ποτάμι» έχει αρχίσει να κυλά και δεν αφήνει τίποτα ίδιο στο πέρασμά του. Τα σύννεφα του πολέµου πυκνώνουν πάνω από τα Βαλκάνια. Στα παράλια του Πόντου, η κατάσταση παραµένει εκρηκτική.

4. Η Δήμητρα Σιγάλα «εισβάλλει» στο Κόκκινο Ποτάμι 

Ένα νέο πρόσωπο, γνωστό και αγαπημένο από τον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου πρόκειται να δούμε στη νέα δραματική σειρά εποχής του OPEN. Η Δήμητρα Σιγάλα θα υποδυθεί την αδελφή του γιατρού Μιχάλη Νικολαΐδη, πατέρα της Ιφιγένειας. Η θεία Ελένη έχει ζωηρό πνεύμα, είναι κοσμοπολίτισσα και αριστοκράτισσα, με υψηλές γνωριμίες στο Παρίσι όπως αυτή με τον Μπασίλ Ζαχάρωφ. Θα σταθεί δίπλα στην Ιφιγένεια σε  όλες τις δύσκολες στιγμές της σε σχέση με τον Μίλτο.

5. Μνήμες, αφηγήσεις και συναισθήματα του Χάρη Τσιρκινίδη 

Η σκηνοθετική ματιά του Μανούσου Μανουσάκη παρασύρει το κοινό με τις μνήμες, τις αφηγήσεις και τα συναισθήματα του Χάρη Τσιρκινίδη, του συγγραφέα του «Κόκκινου Ποταμιού», που έχει ως θέμα την ανείπωτη τραγωδία των Ελλήνων του Πόντου. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, η σειρά του Οpen TV, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, βρίσκεται στην κορυφή της τηλεθέασης. Διαβάστε την ιερή υπόσχεση του συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη  για το «Κόκκινο Ποτάμι» και όσα είπε στο ethnos.gr.

T
Open TVΜανούσος ΜανουσάκηςΚόκκινο ποτάμι