Eurovision 2021: Οι 3 πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση στην Ιταλία την επόμενη χρονιά
Μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2021 αναδείχτηκε η Ιταλία, η οποία συγκέντρωσε στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού 524 βαθμούς.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Το βράδυ του Σαββάτου (22/5), πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του 65ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision. Μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Ιταλία, η οποία συγκέντρωσε στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού 524 βαθμούς. Η Ελλάδα στην φετινή Eurovision εκπροσωπήθηκε από την 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία γεννήθηκε στην Ολλανδία από Έλληνες γονείς. Η Stefania ερμήνευσε το κομμάτι «Last Dance» και βρέθηκε στη δέκατη θέση στην τελική κατάταξη. Mια θέση που σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή της χώρας μας στη διοργάνωση.
Η άψογη ερμηνεία, η εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, η πρωτότυπη χορογραφία, τα σκηνοθετικά ευρήματα, τα προηγμένα οπτικά εφέ και η τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στον διαγωνισμό της Eurovision, σε ζωντανή μετάδοση, είναι μερικά από τα στοιχεία που απογείωσαν την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής και της χάρισαν τη 10η θέση, δικαιώνοντας την εντατική και μεθοδική δουλειά της ομάδας, που έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα εγχείρημα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Ευτυχείτε», οι τρεις πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση της Eurovision που θα γίνει την επόμενη χρονιά στην Ιταλία είναι η Ρώμη, το Τορίνο και το Πέζαρο, το οποίο βρίσκεται στην ακτή της βόρειας Αδριατικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2013 ο πληθυσμός της πόλης είναι 95.000 κάτοικοι.
Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους ως Πιζάνιο (184 π.Χ.) στην περιοχή που τα αρχαία χρόνια κατοικούσαν οι Πιζάνοι από την εποχή του σιδήρου. Δέχθηκαν τον 4ο π.χ. αιώνα την επίθεση Γαλατών με τους οποίους αναμείχθηκαν. Λόγω της θέσης της έγινε από τους Ρωμαίους σημαντικό εμπορικό κέντρο, αλλά αργότερα καταστράφηκε από τους Γότθους (539). Ξανακτίστηκε πέντε χρόνια αργότερα από τους Βυζαντινούς, έγινε τμήμα της εξαρχίας της Ραβέννας και στη συνέχεια έγινε τμήμα του παπικού κράτους.
Την περίοδο της Αναγέννησης, διοικήθηκε διαδοχικά από τους Μαλατέστα (1285- 1445), Σφόρτσα (1445 - 1512) και Ντέλλα Ρόβερε (1513 - 1631). Οι τρεις οικογένειες βοήθησαν σημαντικά στην ανοικοδόμηση του και το διακόσμησαν με πληθώρα επιβλητικών κτηρίων. Στις 11 Δεκεμβρίου 1860, τα στρατεύματα του Πεδεμοντίου κυρίευσαν την πόλη του Πέζαρο και την προσάρτησαν στο βασίλειο της Ιταλίας.
Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Τεστ ναρκωτικών για Damiano David και Maneskin - «Δεν φοβάμαι τίποτα»
Κατέρρευσε ψηφιακά το Νοσοκομείο της Νίκαιας: Εξετάσεις, εξιτήρια, μισθοδοσίες... στο χέρι
Η μάχη των... ντεσιμπέλ στη Θεσσαλονίκη: Κάθε μέρα 10 επιχειρηματίες οδηγούνται με χειροπέδες στο κρατητήριο
Φοβερός και «τριπλός» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Κυπελλούχοι οι Μπακς
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη»: Ποια μαγαζιά με παιχνίδια αφορά - Τι περιλαμβάνει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr