• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θερίζει η γρίπη: 900 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα – Γιατί ανησυχούν οι ειδικοίΦωτιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες με ελαφρά εγκαύματαΑπίστευτο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 24χρονη παρέσυρε 15 αυτοκίνητα πριν καταλήξει σε τζαμαρίαΟι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον σχηματισμό του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   02.07.2023 02:30 
Newsroom
Newsroom

Το προξενιό της Ιουλίας: Μία πρώτη ματιά στη νέα σειρά εποχής του Alpha - Γαμήλιο μοιρολόι σε ένα τρέιλερ που συγκινεί

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Καμπάνες, ετοιμασίες, προικιά, λουλούδια, στολισμοί, παραδοσιακή κουλούρα, ντύσιμο νύφης. Γάμος. Αντί για γέλια, δάκρυα. Αντί για χαρές, πρόσωπα παγωμένα, βλέμματα καθηλωτικά. Αντί για τραγούδια, κραυγή. Ένα προξενιό είναι η αφορμή της δυνατής ιστορίας της νέας δραματικής σειράς του Alpha: «Το προξενιό της Ιουλίας».

Το τρέιλερ κινείται στον χώρο και στον χρόνο που συνέβησαν όλα, αποπνέοντας έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Η πρώτη αγάπη, το πέρασμα από την παιδικότητα στην ενηλικίωση μιας γυναίκας. Μια λιτανεία ζωής που ακροβατεί ανάμεσα σε παιδικές μνήμες και στην πραγματικότητα της «φυλακής» ενός γάμου επιβεβλημένου. Ένα πουλί ακίνητο, σύμβολο της ψυχής που δένεται υποχρεωτικά, ενώ θέλει να πετάξει.

Τοπίο αφαιρετικό, ήχος υποβλητικός. Το παραδοσιακό γαμήλιο τραγούδι υπογραμμίζει την ιστορία και την εξιστορεί με σπαραγμό, με θρήνο. Σαν γαμήλιο μοιρολόι. Το τρέιλερ έγραψε, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Έφη Γούση που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η νέα δραματική σειρά εποχής είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Μια ιστορία βγαλμένη από τα τέλη του ’50 που διατηρεί στοιχεία κοινωνικής επικαιρότητας. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», εκδόσεις Ψυχογιός.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.  Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης. Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου Ναέλ στη Γαλλία, ενώ η κοινωνία εξακολουθεί να εκφράζει την οργή της - Νέο αριθμό συλλήψεων ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών
  • Κρήτη: Παρέμβαση του ΣΕΠΕ για τον ανασφάλιστο εγκαυματία εργαζόμενο
  • Πανσέληνος Ιουλίου 2023: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού» - Από πού πήρε το όνομά του
  • «Βασιλιάς» στο Σακραμέντο ο Σάσα Βεζένκοφ - Αποδέχθηκε τη «χρυσή» πρόταση των Κινγκς και πάει στο NBA
  • ΕΚΤ: Ράλι στα επιχειρηματικά κέρδη αλλά όχι και στους μισθούς στην Ελλάδα - Μεγάλη η «ψαλίδα»
Διαβάστε ακόμη

Τραγική κατάληξη: Νεκρός ο 25χρονος Γιώργος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι

Σπάνιο βίντεο από τον Αμαζόνιο: Η πρώτη καταγραφή φυλής με ακόντια και τόξα - «Σκεφτόμουν από που θα έρθει το βέλος»

Πώς Κινέζοι «τρύπωσαν» σε κινητά στην Αττική: Το μίνι εργαστήριο απάτης που έστησαν και η μέθοδος «SMS Blaster Attack»

Μαρινάκης στο OPEN: Ο Ανεστίδης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της ΝΔ - Φασίζουσα ενέργεια τα μπλόκα με τρακτέρ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Πέγκυ Τρικαλιώτη
  • ειδήσεις τώρα
  • Το προξενιό της Ιουλίας
  • Alpha
  • σειρά
  • Ηλίας Μελέτης
  • Ευγενία Ξυγκόρου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr