• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επεισοδιακή καταδίωξη στα Άνω Λιόσια: 80 άτομα επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς - Δάγκωσαν τον έναν«Έχουμε πολλούς τρόπους να αντιδράσουμε»: Αυστηρά μηνύματα της Ελλάδας στην Τουρκία για τη «Γαλάζια Πατρίδα»Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Τέλος και ο ο υπουργός Υγείας του Στάρμερ - Η αιχμηρή επιστολή παραίτησηςΣτη φυλακή ο 58χρονος που πυροβόλησε με ούζι μέσα σε μπαρ στην Καλλιθέα - «Είχα πιει»
δημοφιλές τώρα: Επεισοδιακή καταδίωξη στα Άνω Λιόσια: 80 άτομα επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς - Δάγκωσαν τον έναν
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   13.05.2026 01:16 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Συνελήφθη διαδηλωτής μέσα στην αρένα📌 Διαδηλώσεις στο κέντρο της Βιέννης

Eurovision 2026: Συνθήματα κατά του Ισραήλ στον Α΄ Ημιτελικό - Συνελήφθη διαδηλωτής μέσα στην αρένα

Δράματα και στον φετινό διαγωνισμό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Eurovision 2026 - Ισράηλ (AP)
Eurovision 2026 - Ισράηλ (AP)

Ένταση και πολιτική φόρτιση σημάδεψαν τον Α΄ Ημιτελικό της Eurovision 2026 το βράδυ της Τρίτης (12/05) στη Βιέννη, κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της Ισραήλ στη σκηνή της Wiener Stadthalle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τηλεόραση | 13.05.2026 00:17 
Σαρωτική πρόκριση για την Ελλάδα και τον Akyla στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2026 - Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν

Την ώρα που ο Νόαμ Μπετάν ερμήνευε το τραγούδι «Michelle», ακούστηκαν μέσα στην αρένα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνη και αποδοκιμασίες από μερίδα του κοινού, με αρκετούς θεατές να φωνάζουν «Stop the genocide» («Σταματήστε τη γενοκτονία»).

Η ισραηλινή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς οι αντιδράσεις γύρω από τη συμμετοχή της χώρας στον φετινό διαγωνισμό παραμένουν έντονες λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, στις εξέδρες της αρένας διακρίνονταν τόσο ισραηλινές όσο και παλαιστινιακές σημαίες, ενώ το κλίμα παρέμεινε τεταμένο σε αρκετά σημεία της βραδιάς.

Συνελήφθη διαδηλωτής μέσα στην αρένα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αυστρία, ένας διαδηλωτής υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθη μέσα στην αρένα κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Ισραήλ, έπειτα από παρέμβαση των αρχών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό ή τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στη σύλληψη.

🇮🇱A protester against Israel was arrested inside the arena during Israel performance pic.twitter.com/m8f7bCvdGT

— Eurovision News (@EurovisionNewZ) May 12, 2026

Η ORF, η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας που φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση, είχε ξεκαθαρίσει πριν από την έναρξη των ημιτελικών ότι δεν θα απαγορεύσει την παρουσία παλαιστινιακών σημαιών στον χώρο, ούτε θα επιχειρήσει να λογοκρίνει πιθανές αποδοκιμασίες από το κοινό.

Παρά το τεταμένο κλίμα, ο Νόαμ Μπετάν κατάφερε να ολοκληρώσει κανονικά την εμφάνισή του και να εξασφαλίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Ο ίδιος είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες πως ήταν προετοιμασμένος για πιθανές αντιδράσεις, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των προβών είχε ζητήσει από την ομάδα του να τον γιουχάρει ώστε να εξοικειωθεί με το ενδεχόμενο αποδοκιμασιών.

Διαδηλώσεις στο κέντρο της Βιέννης

Λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό, πραγματοποιήθηκε μικρή αντιισραηλινή διαδήλωση στο κέντρο της Βιέννη από την ομάδα Palestine Solidarity Austria.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου δώδεκα άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «No stage for genocide» («Καμία σκηνή για τη γενοκτονία»), ζητώντας τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

Eurovision 2026 - Ισραήλ

Οι διαδηλωτές είχαν τοποθετήσει επίσης μικρά συμβολικά φέρετρα με φωτογραφίες παιδιών, αναφέροντας πως εκπροσωπούν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Για την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν ήδη προγραμματιστεί μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στη Βιέννη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, ενώ έχει ανακοινωθεί και μικρή φιλοϊσραηλινή συγκέντρωση για την Πέμπτη.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

«244 παιδιά στην τάξη, 2.100 στα χαρτιά»: Η μυστική παρακολούθηση που ξεσκέπασε το μεγάλο κόλπο στο ΚΔΑΠ Κομοτηνής

Νέες υποσχέσεις Άδωνι στους νοσηλευτές μετά το διπλό «άκυρο»: «Αναγνωρίζω τα αιτήματά τους, μην ανησυχούν»

«Με απήγαγε η μητέρα μου για 6 χρόνια»: Η καταναγκαστική εργασία, η αίρεση και η συγχώρεση

Το «παζάρι» των καυσίμων και το ακριβό καλοκαίρι: Σε αχαρτογράφητα νερά τα ταξίδια στην Ευρώπη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Παλαιστίνη
  • Ισραήλ
  • Eurovision 2026
  • Eurovision
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr