Viral | 15.11.2020 17:07

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατήγγειλε νοθεία με νεκρό... ψηφοφόρο

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ στα πλαίσια της μη αποδοχής της ήττας του από τον Τζο Μπάιντεν συνεχώς καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου. Μάλιστα η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας κατήγγειλε ότι στη Τζόρτζια ψήφισε ένας νεκρός άνδρας.

Πιο συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου οι ιθύνοντες της προεκλογικής εκστρατείας του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ ισχυρίστηκε στα social media ότι ο 81χρονος Τζέιμς Μπλάλοκ -βετεράνος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στο Κόβινγκτον της Τζόρτζια- που είναι νεκρός, ψήφισε στις αμερικανικές εκλογές. Άρα λοιπόν η ψήφος του είναι άκυρη και πρόκειται για απάτη. Μάλιστα τόνισαν ότι ο άνδρας πέθανε πριν 16 χρόνια.

Στο μεταξύ αξιωματούχοι του Newton County απέρριψαν αυτό τον ισχυρισμό, και δήλωσαν ότι ο Μπλάλοκ δεν είχε ψηφίσει, σύμφωνα με το 11alive.com. Ωστόσο εκείνη που άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα ήταν η χήρα του Μπλάλοκ, η οποία είναι εγγεγραμμένη με το όνομά του ως «Mrs. James E. Blalock, Jr» και υπέγραψε με αυτό το όνομα όταν ψήφισε.

«Οι αναφορές των ΜΜΕ για έναν νεκρό ψηφοφόρο που ψήφισε στην κομητεία Newton είναι ανακριβείς», έγραψε η κομητεία σε μια ανάρτησή της στις 12 Νοεμβρίου, κληθείσα να εξηγήσει την κατάσταση. Στο μεταξύ ο δημοσιογράφος του WNIA, που συνεργάζεται με το CNN, Brendan Keefe, εξέτασε τον ισχυρισμό της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα ο δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι δεν ήταν ο Τζέιμς Μπλάλοκ που ψήφισε στις εκλογές του 2020, αλλά η σύζυγός του.

«Δεν ψήφισε αυτός. Εγώ ήμουν που ψήφισα», δήλωσε στην κάμερα η σύζυγός του Αγκνες Μπλάλοκ. Μάλιστα όταν ο δημοσιογράφος τής είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για νοθεία, εκείνη απάντησε: «Το ξέρω και το ήξερα ότι δεν ήταν απάτη (η ψήφος μου)». Όταν ρωτήθηκε για το τι ψήφισε, τόνισε ότι δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει. Παρ' όλα αυτά είπε πως «ψήφισε τους Δημοκρατικούς, τον Μπάιντεν». «Νομίζω ότι στην ουσία ψήφισα εναντίον του άλλου», είπε ακόμη.

εκλογές ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπνοθεία