Viral|02.03.2021 15:04

Ινιάκι Λαμούα: Ο Ισπανός που κάνει θραύση στο Tik Tok με τα άπταιστα ελληνικά του

Newsroom

Ο Ινιάκι Λαμούα είναι 25 χρόνων, είναι από την Ισπανία και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησε τις καρδιές των Ελλήνων χρηστών του TikTok, καθώς μετρά περισσότερους από 43.000 followers στο προφίλ του με την ονομασία @greek_vibes, αποσπώντας ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για τα ελληνικά του.

«Αγάπησα τη χώρα και τη γλώσσα σας όταν ήμουν πολύ μικρός. Μία μέρα έβλεπα το συρτάκι στην τηλεόραση και άρχισα να χορεύω. Αυτό μου το έχει πει η μητέρα μου. Ήρθα πρώτη φορά στην Ελλάδα όταν ήμουν 14 ετών, σε ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου που λέγεται Camera Zizanio. Αγάπησα τη χώρα και αποφάσισα να μάθω ελληνικά. Η γλώσσα σας μου είναι αρκετά δύσκολη γιατί έχετε άλλη αλφαβήτα και τα ρήματα είναι επίσης διαφορετικά» ανέφερε ο Ινιάκι Λαμούα στην εκπομπή «Love it».

Διαβάστε επίσης: Από αδέσποτος σκύλος στη Λέσβο, σε αφίσα στο Λονδίνο: Η συγκινητική ιστορία του Σταύρου

«Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά μέσα από τα σκυλάδικα. Μετά αγόρασα κάποια βιβλία και τα έμαθα μόνος μου. Ύστερα από τους φίλους μου που έκανα στην Ελλάδα» πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι αγαπημένη του τραγουδίστρια είναι η Ελένη Φουρέιρα. «Είναι αρκετά αγαπητή στην Ισπανία. Ήρθε πριν από δύο χρόνια και έκανε μία μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Μαδρίτης. Χρειάστηκε, μάλιστα, να έρθει η αστυνομία γιατί είχε αρκετό κόσμο που δεν χωρούσαν».

Διαβάστε επίσης: Ροζ χιόνι από τη Σαχάρα σκέπασε τις Άλπεις

Ελένη ΦουρέιραTik TokΙσπανίαελληνικά