Viral|30.06.2021 22:43

Ιταλία: Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα υποβρύχια θερμοκήπια

Newsroom

Όταν το 2012 ο Σέρτζο Γκαμπερίνι από την Ιταλία έβαζε μπρος το σχέδιό του να φτιάξει θερμοκήπια μέσα στη θάλασσα πολλοί ήταν αυτοί που τον είχαν χαρακτηρίσει τρελό. Τώρα όμως που γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι οι καλλιεργίσιμες εκτάσεις εξαντλούνται, δικαιώνεται. «Αν συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε και να μειώνουμε τα δάση και τους πνεύμονες πρασίνου, η κλιματική αλλαγή θα επιταχυνθεί και θα οδηγήσει στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας» υπογραμμίζει ο Λούκα Γκαμπερίνι, διευθυντής μάρκετινγκ της Ocean Reef Group. «Όμως, μπορούμε να δούμε τους ωκεανούς μας ως στοιχείο που πρέπει να το προστατεύσουμε με βιώσιμο τρόπο και παράλληλα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε ως εναλλακτική στην παραδοσιακή γεωργία». 

Μαρούλια και φράουλες μεγαλώνουν 8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Τα θερμοκήπια του Γκαμπερίνι βρίσκονται οκτώ μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανοιχτά της επαρχίας Λιγκούρια στη βορειοδυτική Ιταλία. Εκεί καλλιεργεί λαχανικά και φρούτα όπως μαρούλια και φράουλες. Τελευταία έχει προσθέσει αρωματικά βότανα και μυρωδικά όπως η ρίγανη, ακόμα και καπνό. Το πλεονέκτημα είναι ότι παίρνουμε ένα φυτό που η γεύση του είναι πιο δυνατή και πιο έντονη. Και αυτό γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι απολύτως προστατευμένο. Είναι ένα εργαστήριο όπου τίποτα δε φτάνει στο φυτό αν δεν το εισάγουμε εμείς. Οι δημιουργοί των θερμοκηπίων τα αποκαλούν χαρακτηριστικά «Ο κήπος του Νέμο»

Όλες οι ειδήσεις

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία από 1η Ιουλίου- Ποιους αφορά

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν λεφτά - Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε

Εστίαση – Διασκέδαση: Πώς θα εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι στους μικτούς χώρους – Τι είπε ο Γεωργαντάς

Η κλοπή του αιώνα στο Παρίσι: Ο κλέφτης βρήκε κλειστό τον συναγερμό και σήκωσε πίνακες ανεκτίμητης αξίας

θάλασσαθερμοκήπιο