Viral|20.07.2021 19:16

Ποιος Αντετοκούνμπο; 14χρονη Κινέζα κυριαρχεί στα παρκέ με ύψος 2.26 μέτρα!

Newsroom

Μια 14χρονη από την Κίνα έγινε viral στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το... ύψος της, το οποίο φτάνει τα 2 μέτρα και 26 εκατοστά και για αυτό πολλοί την χαρακτηρίζουν ως τον «θηλυκό Γιαο Μινγκ»!

Η 14χρονη παίκτρια μπασκετ, Ζανγκ Ζιγιού, με καταγωγή τη Σαντόνγκ κατέγραψε 42 πόντους, 25 ριμπάουντ και 6 τάπες κατά μέσο όρο σε πρόσφατο τουρνουά νεανίδων, που διεξήχθη στην πόλη Τζινγζού, με αποτέλεσμα το video με τις επιδόσεις της να κάνει το γύρο του Διαδικτύου με περισσότερες από 2.5 εκατομμύρια προβολές.

 

Σύμφωνα με το κινεζικό μέσο «Global Times», η νεαρή αθλήτρια ήταν 1.58μ. όταν πήγαινε στην πρώτη τάξη του σχολείου και μόλις έφτασε στην έκτη, ήταν πλέον 2.10!  Η Ζανγκ προέρχεται από οικογένεια με αμιγώς μπασκετικές καταβολές, καθώς κι οι δύο γονείς της είχαν αγωνιστεί επαγγελματικά. Μάλιστα η μητέρα της, Γιου Γινγκ με ύψος 1.98 μέτρα, ήταν μέλος της Εθνικής Γυναικών της Κίνας. Ο πατέρας της δε, βλέπει τον κόσμο από τα 213 εκατοστά. Η ίδια τους ξεπέρασε κατά πολύ, ούσα πλέον 2.26!

«Το θέμα είναι ότι είναι μόλις 14 ετών, θα έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον αν βελτιώσει τις ικανότητες», σχολίασε ένας θαυμαστής στο Weibo, την κινεζική εκδοχή του Twitter.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι αν η Ζανγκ συνεχίσει την προπόνησή της, έχει λαμπρό μέλλον στο μπάσκετ, αλλά οι ψυχολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι η διαφορά ύψους μεταξύ αυτής και των άλλων παιδιών της ηλικίας της θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα και ζήτησαν να προστατευτεί το κορίτσι από τον εκφοβισμό.

 

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιο

Ερντογάν: «Εχθρός της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Ανοίγει μέρος του Βαρωσίου» - Διπλωματική αντεπίθεση από Αθήνα και Λευκωσία

Φολέγανδρος: Την Πέμπτη τελικά η απολογία του 30χρονου γυναικοκτόνου

Πανελλήνιες 2021: Είμαι απόφοιτος και αποτυχημένος άριστος-Η επιστολή στην Κεραμέως

Freedom Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher των 150 ευρώ -Πού χρησιμοποιείται

Κίναμπάσκετ