Viral | 01.09.2021 15:59

Παρίσι: Εντυπωσιάζει ο πελώριος Τρικεράτωψ «Big John»

Newsroom

Αυτός είναι ο «Big John», ο μεγαλύτερος, δεινόσαυρος, Τρικεράτωψ που ανακαλύφθηκε ποτέ στον πλανήτη μας.

Ο μεγάλος φυτοφάγος δεινόσαυρος, ηλικίας 66 εκατομμυρίων ετών, εκτίθεται για πρώτη φορά στο Παρίσι. Κάθε μέρος του σώματός του, που θεωρείται από μόνο του έργο τέχνης, έχει συναρμολογηθεί επιμελώς για να δώσει σχήμα στο προϊστορικό ζώο. Ο σκελετός του που έχει μήκος οκτώ μέτρα ανακαλύφθηκε πριν από επτά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι κατά 60% ολοκληρωμένος.

Ο Αλεξάντρ Γκικουέλο, υπεύθυνος της δημοπρασίας, δήλωσε: «Τα μέρη που λείπουν έχουν συμπληρωθεί με ρητίνη, κάτι που μπορεί κανείς να δει εύκολα. Αυτό φαίνεται και το καταλαβαίνετε κυρίως με το άγγιγμα, γιατί η πέτρα είναι κρύα και η ρητίνη είναι ζεστή, έτσι εδώ είναι κρύο, εδώ είναι πιο ζεστό».
Ο «Big John» ζούσε σε μια νησιώτικη ήπειρο γνωστή ως Λαραμίδια που έχει πλέον εξαφανιστεί και επεκτεινόταν από τη σημερινή Αλάσκα μέχρι το Μεξικό. Αυτή το τραύμα κοντά στο κρανίο δείχνει ότι ο θάνατός του είχε πιθανώς σχέση με καβγά.

Ο Ιάκοπο Μπριάνο, ειδικός, σημείωσε: «Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για πληγή μετά από μάχη. Αυτό είναι ένα κέρατο τρικεράτοπα που επιτέθηκε στον Big John από πίσω και τον εμβόλισε στο λαιμό, δημιουργώντας αυτή την πληγή».

Με την αξία του να εκτιμάται σε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ο Big John θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι στα τέλη Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Hôtel Drouot».

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Mu: Παγκόσμια ανησυχία – Φόβοι ότι είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Ανασχηματισμός - Οικονόμου στο OPEN: Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος

Νέα σχολική χρονιά – Κεραμέως: Μάσκα παντού εκτός από γυμναστική – Έρχονται νέα πρωτόκολλα για τα σχολεία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντιδρούν οι υγειονομικοί και προχωρούν σε κινητοποιήσεις

δεινόσαυροςσκελετόςΠαρίσι