Ινδικός ναός έχει για «μασκότ» ένα... χορτοφάγο κροκόδειλο
NewsroomΟ ναός Sri Ananthapura στην περιοχή Kasaragod της βόρειας Kerala στην Ινδία φέρεται να φιλοξενεί έναν χορτοφάγο κροκόδειλο με το όνομα "Babiya", ο οποίος ζει εκεί για πάνω από 70 χρόνια.
Οι εικόνες ενός μεγάλου κροκόδειλου μέσα στο ναό της λίμνης Sri Ananthapadmanabha Swamy έγιναν πέρυσι θέμα σε διεθνή ΜΜΕ, ενισχύοντας τη δημοτικότητα του μικρού ινδουιστικού ναού. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτή ήταν μία από τις λίγες φορές που το γιγάντιο ερπετό είχε μπει στο ναό, καθώς περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε μια παρακείμενη λίμνη, περιμένοντας τους ιερείς να του φέρουν τα καθημερινά γεύματα, τα οποία είναι πάντα χορτοφαγικά. Αν πιστέψουμε τους ιερείς, ο κροκόδειλος Babiya ζει αποκλειστικά με μαγειρεμένο ρύζι για όσο καιρό βρίσκεται στο ναό, που αθροίζει πάνω από επτά δεκαετίες.
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς ο Babiya κατέληξε στο ναό της Kerala, αλλά βρίσκεται εκεί τόσο καιρό που όλοι τον βλέπουν ως μέρος του τοπίου. Οι ιερείς εκεί ισχυρίζονται ότι το ερπετό δεν προσπάθησε ποτέ να τους επιτεθεί και το θεωρούν ιερό.
Ο θρύλος που τον συνοδεύει
«Ο θρύλος λέει ότι το 1945, ένας κροκόδειλος που αργότερα ονομάστηκε και Babiya εμφανίστηκε στη λίμνη του ναού λίγες μέρες μετά τη μυστηριώδη δολοφονία ενός Βρετανού αξιωματικού του στρατού από ένα άγνωστο ζώο. Λέγεται ότι ο αξιωματικός είχε πυροβολήσει έναν κροκόδειλο που κατοικούσε στον ναό εκείνη την εποχή», δήλωσε στην εφημερίδα The Indian Express ο Mahalingeshwara Bhat, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ναού.
Ο κροκόδειλος, γνωστός και ως κροκόδειλος του βάλτου, λαμβάνει δύο γεύματα μαγειρεμένου ρυζιού την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα. Σύμφωνα με το προσωπικό του ναού Sri Ananthapadmanabha, δεν λαμβάνει ποτέ κρέας και δεν επιτίθεται ούτε στα ψάρια με τα οποία μοιράζεται τη λίμνη. Αυτό το τελευταίο μέρος είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αν σκεφτεί κανείς ότι μια εντελώς χορτοφαγική διατροφή είναι μάλλον αδύνατη.
«Ταΐζω την Babiya με 1 κιλό ρύζι κάθε μέρα. Δεν τρέφεται με κρέας- δεν επιτίθεται καν στα ψάρια της λίμνης», δήλωσε στο The News Minute ένα μέλος του προσωπικού του ναού. Ωστόσο, αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα γνωρίζουμε για τη διατροφή των κροκοδείλων.
«Πρόκειται για κροκόδειλο και η φυσική τους διατροφή στην άγρια φύση είναι κυρίως τα ψάρια. Τρέφονται επίσης με μικρά και μεγάλα θηλαστικά, όπως ελάφια, αγριογούρουνα κ.λπ.», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα κροκοδείλων Anirban Chaudhuri. «Αν του δινόταν η επιλογή, ένας κροκόδειλος θα προτιμούσε πάντα τη φυσική του διατροφή, αλλά είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι μεγάλοι επιζώντες και είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικά ζώα. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ο κροκόδειλος στη λίμνη του ναού να τρέφεται κυρίως με τα ψάρια εκεί και να καταναλώνει ρύζι ως μέρος μιας εξαρτημένης συμπεριφοράς. Οι μπάλες ρυζιού που του χορηγούνται δύο φορές την ημέρα απλώς συμπληρώνουν το γεύμα του».
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τον Babiya είναι ότι στα 70 χρόνια που βρίσκεται στο ναό, δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν από τους ανθρώπους εκεί. Όταν μπήκε στο κτίριο του ναού πέρυσι και ο αρχιερέας Chandraprakash Nambisan του ζήτησε να πάει πίσω στη λίμνη του, το ερπετό άκουσε, γύρισε και επέστρεψε στο αγαπημένο του μέρος.
Με την πάροδο των ετών, ο ναός της λίμνης Sri Ananthapadmanabha Swamy στο Kasaragod έγινε διάσημος ως το σπίτι ενός ακίνδυνου, χορτοφάγου κροκόδειλου και πλέον πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται εκεί μόνο και μόνο για να δουν από κοντά τον Babiya.
Κορονοϊός: Ο φόβος για COVID - χειμώνα, η επιστροφή Τσιόδρα και ο «μέσος δρόμος»
ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνει(;) την… αλλαγή στη μάχη για την ηγεσία
Ζωγράφου: Επίθεση σε καφετέρια – Φοιτητής τραυματίστηκε από φωτοβολίδα
- Σε αναζήτηση «yesmen»: Γιατί ο Τραμπ επιλέγει όλο και πιο ακραίους για να στελεχώσει το υπουργικό του συμβούλιο
- Αμαλιάδα: Τι κατέθεσε για την Ειρήνη Μουρτζούκου η μητέρα του νεκρού Παναγιωτάκη - Οι πρώτες πληροφορίες
- Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν - Τι θα γίνει με τα μέσα μεταφοράς
- Το σατιρικό The Onion αγόρασε το Infowars του συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς: «Σχεδιάζουμε μια… πολύ ηλίθια ιστοσελίδα»