Viral|02.11.2021 23:54

Αυστραλία: Σκύλος - ήρωας έσωσε πάνω από 100 κοάλα από φωτιές

Newsroom

Ένας ατρόμητος 6χρονος σκύλος βοήθησε στη διάσωση πάνω από 100 τραυματισμένων κοάλα από τις πυρκαγιές της Αυστραλίας το 2019-2020.

Τώρα, ο Bear ανακηρύχθηκε ήρωας, κερδίζοντας βραβείο από το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW).

Ο Bear εκπαιδεύτηκε στην Αυστραλία στο Πανεπιστήμιο της Ακτής Sunshine, όπου η ομάδα Detection Dogs for Conservation δίδαξε στον πρώην σκύλο διάσωσης να χρησιμοποιεί την αυξημένη όσφρησή του για να εντοπίζει τα τραυματισμένα κοάλα ανάμεσα στις στάχτες.

Ο ερευνητής Dr Romane Cristescu, επικεφαλής της ομάδας του USC, δήλωσε ότι ο Bear έλαβε "επιπλέον χάδια και επιπλέον παιχνίδι" αφού τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης IFAW Animal Action Awards στη Βουλή των Λόρδων του Λονδίνου.

Είπε ότι η αίσθηση της όσφρησης του Bear, μαζί με τον ενθουσιασμό του για παιχνίδι, τον καθιστούν ιδανικό για αποστολές έρευνας όπως η αναγνώριση της μυρωδιάς της γούνας των κοάλα στους θάμνους.
Η IFAW, η οποία είναι χορηγός του Bear, δήλωσε ότι ο σκύλος ήταν "μια ακτίδα ελπίδας" καθώς έψαχνε στον καμένο βιότοπο για να βοηθήσει την ομάδα USC/IFAW και τους συνεργάτες τους να διασώσουν πάνω από 100 κοάλα.

Οι ηρωισμοί του τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό μέσω της σελίδας του στο Instagram, BearTheKoalaDog.
Προηγουμένως, είχε βρεθεί σε καταφύγιο ζώων, αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του τον εγκατέλειψαν λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς που προκλήθηκαν από την «αστείρευτη ενέργεια και τον εμμονικό ενθουσιασμό του για παιχνίδι».

Ο δρ Cristescu, οικολόγος και πρώην κτηνίατρος, δήλωσε ότι ο σκύλος ανίχνευσης κοάλα των USC/IFAW συνεχίζει να συμβάλλει στη διάσωση άγριων ζώων και στην έρευνα μαζί με τους άλλους σκύλους συναδέλφους της ομάδας.

«O Bear και η ομάδα μας μελετούν τις επιπτώσεις των πυρκαγιών του 2019-20 στην υγεία των κοάλα και την πυκνότητα των ενδιαιτημάτων σε συνεργασία με την IFAW», είπε.

Επιπλέον, ο Bear έχει μια συνεχή καθημερινή εργασία που αφορά τον εντοπισμό κοάλα για αποστολές διάσωσης για λόγους ευημερίας, σε συνεργασία με τοπικές ομάδες διάσωσης.

διάσωσηΑυστραλίακοάλασκύλος