Viral|03.11.2021 16:50

Ζευγάρι Ιταλών βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε ότι ο «διαρρήκτης» ήταν μια καφέ αρκούδα

Newsroom

Μια Ιταλίδα που πίστευε πως υπήρχε ένας διαρρήκτης στο μπαλκόνι της, περιέγραψε μια τρομακτική συνάντηση με μια σπάνια καφέ αρκούδα.

Η αρκούδα είχε σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου της στο Πεσκοσολίντο, ένα χωριό στην επαρχία Φροζινόνε του Λάτσιο, λίγες ημέρες αφότου εντοπίστηκε μια αρκούδα να κάνει μπάνιο στο σιντριβάνι ενός γειτονικού χωριού.

Η Annalisa Castagna και ο σύζυγός της, Claudio Parravano, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την αρκούδα το βράδυ της Κυριακής. Η Μαρσικανή αρκούδα είναι ένα υπό εξαφάνιση υποείδος της καφέ αρκούδας που ζει στα Απέννινα όρη που διασχίζουν τις περιοχές Αμπρούτσο, Λάτσιο και Μολίζε της Ιταλίας.

Το ζευγάρι πίστεψε αρχικά ότι υπήρχε διαρρήκτης στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, αφού άκουσε θορύβους λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και βγήκε έξω για να ερευνήσει, χρησιμοποιώντας το φως των κινητών τηλεφώνων του.

«Ουσιαστικά ούρλιαξα στο πρόσωπο της αρκούδας», έγραψε η Castagna σε μια ανάρτηση στο Facebook που μοιράστηκε με την ομάδα της διαδικτυακής κοινότητας Sei di Pescosolido se. «Η αρκούδα μου ξαναγύρισε και προσπάθησε να με φτάσει με το πόδι της. Στο αμυδρό φως του κινητού τηλεφώνου, μπόρεσα να μετρήσω όλα τα δόντια της και να δω την κόκκινη γλώσσα της», αναφέρει.

Η Castagna πήδηξε πίσω στο εσωτερικό, ενώ ο Parravano έπεσε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από το ζώο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Η αρκούδα τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας τα περιττώματά της στο μπαλκόνι.

«Η αρκούδα ήταν σίγουρα φοβισμένη, πιθανώς περισσότερο από εμάς», δήλωσε η Castagna. «Ο φόβος ήταν μεγάλος και ευχαριστούμε τον Θεό [που δεν συνέβη τίποτα]. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας στο Πεσκοσολίντο να είναι προσεκτικοί ... και ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι θα διασφαλίσουν ότι η αρκούδα θα επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον χωρίς να πάθει κακό», σημείωσε.

Η... συνάντηση έγινε λίγες ημέρες αφότου μια καφέ αρκούδα έκανε βουτιά στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας του San Donato Val di Comino, ενός κοντινού χωριού με περίπου 1.200 κατοίκους, όπου κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί αρκούδες στους δρόμους.
Μια κάτοικος, η Vania Tramontozzi, τράβηξε φωτογραφίες και τις μοιράστηκε με την ομάδα του Facebook, Visit San Donato Val di Comino.

«Ο σύζυγός μου είναι διευθυντής του μπαρ ακριβώς δίπλα στην πλατεία», δήλωσε η Tramontozzi στο Kodami, έναν ιστότοπο για ειδήσεις σχετικά με τα ζώα. «Το να βλέπω την αρκούδα τόσο ήσυχη και χαλαρή στο σιντριβάνι, περίπου στις 7.45 μ.μ., όταν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι τριγύρω, ήταν πολύ συγκινητικό».
Και τα δύο χωριά βρίσκονται κοντά στο τεράστιο εθνικό πάρκο του Αμπρούτσο, του Λάτσιο και του Μολίζε, όπου ζουν οι απειλούμενες με εξαφάνιση αρκούδες του Μαρσικού, από τις οποίες υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μόνο 50.

Γιατί κατεβαίνουν στις πόλεις οι αρκούδες

Τα ζώα τείνουν να εμφανίζονται περισσότερο σε κατοικημένες περιοχές μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, αλλά δεν είναι γνωστά για την επιθετικότητά τους προς τους ανθρώπους.

Οι αρκούδες που έλκονται προς τις πόλεις σε αναζήτηση τροφής κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου είναι είτε θηλυκές με μικρά είτε νεαρές αρκούδες, είπε. «Οι αρκούδες είναι καιροσκόποι και ακολουθούν το στομάχι τους ... αυτή την περίοδο πρέπει να φάνε πολύ για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα», δήλωσε μία εκπρόσωπος του εθνικού πάρκου, η Daniela D'Amico.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ότι υποσιτίζονται. Υπάρχει άφθονη τροφή στα βουνά. Αλλά η παραμονή στα βουνά είναι επικίνδυνη για τα μικρά, τα οποία θα πρέπει να μοιράζονται την περιοχή και την τροφή τους με ενήλικες αρκούδες, και για τις θηλυκές αρκούδες, οι οποίες κινδυνεύουν από αρσενικές αρκούδες που θα σκοτώσουν τα μικρά τους, αναγκάζοντας τις θηλυκές να ξαναρχίσουν να θερμαίνονται».

αρκούδα