Viral|05.04.2022 07:35

Η περίεργη ιδέα που λανσάρει εταιρεία τροφίμων: Σχεδιάζει να πουλήσει κρέας άγριων ζώων δημιουργημένο σε… εργαστήριο

Newsroom

Η εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Primeval Foods σχεδιάζει να λανσάρει μια ολόκληρη γκάμα εξωτικών κρεάτων που στην πραγματικότητα δεν προέρχονται από ζώα, όπως μπιφτέκια λιονταριού, νάγκετς τίγρης ή ζαμπόν καμηλοπάρδαλης.

Καθώς η αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, οι εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων επινοούν νέους και έξυπνους τρόπους για να κάνουν τα προϊόντα τους να ξεχωρίζουν. Η Primeval Foods, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στην κυτταρική γεωργία, σχεδιάζει να αρχίσει να πουλάει εξωτικά κρέατα που καλλιεργούνται σε εργαστήριο. Και δεν μιλάμε ούτε για ακριβό και δυσεύρετο μοσχαρίσιο κρέας, αλλά για είδη κρέατος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν καν φανταστεί ότι είναι βρώσιμα, όπως το κρέας λιονταριού ή τίγρης.

Κανένα ζώο δεν πληγώνεται στην πραγματικότητα κατά τη διαδικασία καλλιέργειας αυτών των εξωτικών κρεάτων στο εργαστήριο, καθώς στην πραγματικότητα δημιουργούνται από καλλιεργημένα κύτταρα, αλλά η απλή ιδέα της κατανάλωσης λιονταριού ή τίγρεως είναι απλά περίεργη, αν όχι εντελώς αποκρουστική για πολλούς ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι το είδος του κρέατος που έχουμε συνηθίσει να τρώμε, αλλά η Primeval Foods θεωρεί ότι πρόκειται για μια ευκαιρία στην οποία αξίζει να επενδύσουμε.

«Ο λόγος που καταναλώνουμε σήμερα παραδοσιακά είδη όπως το μοσχάρι και το κοτόπουλο δεν είναι ότι είναι τα πιο νόστιμα, υγιεινά ή θρεπτικά. Είναι επειδή είναι τα πιο εύκολα στην εξημέρωσή τους. Δεδομένου ότι το καλλιεργημένο κρέας επιτρέπει να υπερβούμε τα εξημερωμένα είδη,, τώρα μπορούμε να εξερευνήσουμε τις πιο νόστιμες, υγιεινές και θρεπτικές επιλογές», δήλωσε στο Food Navigator ο Yilmaz Bora, διευθύνων σύμβουλος της Ace Ventures (η εταιρεία πίσω από την Primeval Foods).

«Η κατανάλωση καλλιεργημένου εξωτικού κρέατος μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια νέα εξέλιξη για τον εγκέφαλο και το μικροβίωμα του εντέρου μας, λόγω του μοναδικού προφίλ πρωτεϊνών και αμινοξέων, χωρίς τα αρνητικά στοιχεία, όπως η χοληστερόλη και τα κορεσμένα λίπη», πρόσθεσε ο Bora. «Οραματιζόμαστε ένα μέλλον όπου θα καταναλώνουμε καλλιεργημένο κρέας ιαγουάρου για να έχουμε καλύτερο ύπνο και διάθεση, ή καλλιεργημένο κρέας ελέφαντα για να βελτιώσουμε τις γνωστικές μας επιδόσεις. Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Η Primeval ποντάρει επίσης στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με νέα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων νέων γαστρονομικών εμπειριών. Και παρόλο που ορισμένα από τα κρέατα που περιλαμβάνονται στο μενού της μπορεί να ακούγονται αρχικά λίγο περίεργα, δεδομένου ότι δεν έρχονται εις βάρος της φύσης, οι άνθρωποι μπορεί να είναι πρόθυμοι τουλάχιστον να τα δοκιμάσουν.

Πώς λοιπόν η startup εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων παίρνει τα κύτταρα που χρειάζεται για να καλλιεργήσει τα δικά της εξωτικά κρέατα. Λοιπόν, κάποια από αυτά τα προμηθεύεται από ζώα σε αιχμαλωσία, όπως οι μεγάλες γάτες, και κάποια προέρχονται από αγορές εξωτικών κρεάτων.

«Τους επόμενους μήνες, σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Λονδίνο με ένα από τα καλλιεργημένα εξωτικά κρέατα μας, για να δώσουμε στον κόσμο μια γεύση για το πώς θα μοιάζει το επόμενο κεφάλαιο της διατροφής», δήλωσε ο Yilmaz Bora.

κύτταρακρέαςΛονδίνοεργαστήριοειδήσεις τώραεταιρεία