Viral|13.11.2022 19:51

«Έπρεπε να είμαστε 100% συγχρονισμένοι»: Πώς μια ελβετική εταιρεία έσπασε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο τρένο στον κόσμο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Το μεγαλύτερο τρένο στον κόσμο Embassy of Switzerland in Bulgaria /Twitter
Το μεγαλύτερο τρένο στον κόσμο Embassy of Switzerland in Bulgaria /Twitter
Το μεγαλύτερο τρένο στον κόσμο Embassy of Switzerland in Bulgaria /Twitter
Το μεγαλύτερο τρένο στον κόσμο Martin Vetterli/Twitter

Μια εταιρεία δημιούργησε το μεγαλύτερο σε μήκος τρένο στον κόσμο για να γιορτάσει τα 175 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου σιδηρόδρομου στην Ελβετία.

Το τρένο μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων πραγματοποίησε στις 29 Οκτωβρίου τη διαδρομή Preda –Alvaneu,  μεταφέροντας 3. 000 τυχερούς στα βαγόνια του. 

Η εν λόγω διαδρομή φημίζεται για την ομορφιά της, καθώς έχει ανακηρυχτεί σε μνημείο φυσικής κληρονομία από την  UNESCO, αλλά και για τη δυσκολία της, λόγω της μορφολογίας των ορεινών όγκων. 

«Όλοι γνωρίζαμε πολύ καλά τη διαδρομή, κάθε αλλαγή κλίσης, κάθε ανηφόρα. Την επαναλάβαμε ξανά και ξανά» δήλωσε στο CNN  ο επικεφαλής των οδηγών Andreas Kramer.  

«Έπρεπε να είμαστε 100% συγχρονισμένοι, κάθε δευτερόλεπτο.  Να διατηρούμε την ταχύτητά μας και να έχουμε υπό έλεγχο ανά πάσα στιγμή τα υπόλοιπα συστήματα» πρόσθεσε.

Οι δεκάδες μηχανοδηγοί και τεχνικοί που έλαβαν μέρος στο ιστορικό ταξίδι γνώριζαν ότι οποιαδήποτε απόκλιση θα μπορούσε να θέσει κίνδυνο τις ζωές όλων.  Την ίδια ώρα, είχε εκφραστεί ο φόβος πως θα υπερφορτωθούν τα τρένα και το τοπικό δίκτυο ρεύματος. Για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο  αποφασίστηκε να περιοριστεί η ταχύτητα του τρένου στα 35 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ τροποποιήθηκε το σύστημα, ώστε τα τρένα να μην τροφοδοτούν με ενέργεια το δίκτυο. Παράλληλα, λήφθηκαν  επιπλέον μέτρα ασφαλείας για την προστασία των επιβατών. 

Τελικά, οι  απότομες στροφές, οι κλίσεις, οι 22 σήραγγες και οι 48 γέφυρες αποδείχθηκαν διαχειρίσιμες προκλήσεις για το έμπειρο προσωπικό, με το τρένο να ολοκληρώνει σε περίπου μια ώρα τη διαδρομή.

Το ρεκόρ θεωρείται απόδειξη των δυνατοτήτων της Ελβετίας στον τομέα της σιδηροδρομικής τεχνολογίας. Πριν το κατακτήσει η ελβετική εταιρεία το κατείχε μια εταιρεία στην Αυστραλία.

Ελβετίατρένορεκόρειδήσεις τώρα