Viral|25.06.2024 21:20

Απίστευτο ατύχημα στην Ισπανία: Πολυτελές σκάφος βγήκε εκτός ελέγχου και «καβάλησε» αμμόλοφο

Newsroom

Ένα πολυτελές σκάφος κατέληξε, λόγω εσφαλμένου χειρισμού, σε έναν αμμόλοφο αντί για τη θάλασσα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για ευθύνη του καπετάνιου ή σε σφάλμα στα συστήματα πλοήγησης.

Στις 22 Ιουνίου, βίντεο που έγιναν viral δείχνουν το προσαραγμένο σκάφος σε σχεδόν κάθετη θέση πάνω σε έναν αμμώδη λόφο στο νησάκι Εσπαλμαδόρ, κοντά στη Φορμεντέρα της Ισπανίας.

Το σκάφος, το οποίο θεωρείται ότι είναι ένα Pershing sport yacht μήκους 17 μέτρων, αξίας περίπου 300.000 λιρών, φαίνεται ακίνητο πάνω στον λόφο, με πλήθος να το παρακολουθεί από γύρω.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό PowerYacht, το σκάφος πρέπει να κινούνταν με ταχύτητα 35 κόμβων για να φτάσει σε αυτό το σημείο και να προσκρούσει στους αμμόλοφους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο σκάφος, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας αναφέρουν πως κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Χθες, το συμβούλιο της Φορμεντέρα έδωσε στον ιδιοκτήτη του σκάφους προθεσμία 48 ωρών για να απολυμάνει το σκάφος και να απομακρύνει όλα τα υλικά που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον του νησιού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Voz de Ibiza».

O Λορένκ Κόρντομπα, εκπρόσωπος της Sa Unio de Formentera, επιβεβαίωσε ότι η περιοχή θα σηματοδοτηθεί για να αποφευχθούν ατυχήματα με θεατές που πλησιάζουν τον τόπο του συμβάντος. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τη Ναυτική Πλοιοφυλακή, τον αρμόδιο φορέα για τέτοιου είδους περιστατικά, για τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών.

Η Maritime Captaincy έχει ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του σκάφους και τον καπετάνιο ότι πρέπει να απομακρύνουν τις μπαταρίες, τα καύσιμα και άλλα επιβλαβή υλικά μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Επιπλέον, τους δόθηκε προθεσμία 72 ωρών για να βρουν τρόπο να επιστρέψουν το σκάφος στη θάλασσα.Αρχή φόρμας

σκάφοςατύχημαειδήσεις τώραΙσπανία