Viral|06.07.2024 13:52

Transformer κλαδεύει δέντρα στην Ιαπωνία: Το τεράστιο ρομπότ που δίνει λύση στην έλλειψη εργατών

Newsroom

Μοιάζει με ένα τεράστιο, μοχθηρό ρομπότ από την επιστημονική φαντασία της δεκαετίας του 1980, όμως ο νέος ανθρωποειδής υπάλληλος των σιδηροδρόμων της Δυτικής Ιαπωνίας σχεδιάστηκε με σκοπό να μην έχει τίποτα πιο μοχθηρό από το να ζωγραφίζει και να ασχολείται με την κηπουρική.

Από αυτόν τον μήνα, η μεγάλη μηχανή με τα τεράστια χέρια, το ακατέργαστο, δυσανάλογα μικρό κεφάλι που μοιάζει με τον Wall-E και τα μάτια σαν κουτάκια αναψυκτικού, τοποθετημένα σε ένα φορτηγό - το οποίο μπορεί να κινείται στις ράγες - θα χρησιμοποιηθεί για εργασίες συντήρησης στο δίκτυο της εταιρείας.

Πώς θα το ελέγχουν

Ο χειριστής του κάθεται σε ένα πιλοτήριο στο φορτηγό, «βλέπει» μέσα από τα μάτια του ρομπότ μέσω καμερών και χειρίζεται εξ αποστάσεως τα ισχυρά άκρα και χέρια του.

Με κατακόρυφο βεληνεκές 12 μέτρων, το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα εξαρτήματα για τα χέρια του για να μεταφέρει αντικείμενα βάρους 40 κιλών, να κρατήσει ένα πινέλο για να βάψει ή να χρησιμοποιήσει ένα αλυσοπρίονο.

Προς το παρόν, το κύριο καθήκον του ρομπότ θα επικεντρωθεί στο κλάδεμα κλαδιών δέντρων κατά μήκος των σιδηροτροχιών και στη βαφή μεταλλικών πλαισίων που συγκρατούν τα καλώδια πάνω από τα τρένα, δήλωσε η εταιρεία.

Η τεχνολογία θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ελλείψεις εργαζομένων στη γερασμένη Ιαπωνία, καθώς και να μειωθούν τα ατυχήματα, όπως οι εργαζόμενοι που πέφτουν από ψηλά σημεία ή παθαίνουν ηλεκτροπληξία, δήλωσε η εταιρεία.

«Στο μέλλον, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανές για όλα τα είδη εργασιών συντήρησης των υποδομών μας» και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μια μελέτη περίπτωσης για το πώς θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Καζουάκι Χασεγκάβα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

ρομπότΙαπωνίαειδήσεις τώρα