Viral|05.07.2024 22:21

Trend στο Tik tok το μπάνιο... με μπύρα για ιδανικό μαύρισμα: Η νέα επικίνδυνη μόδα

Newsroom

Μια νέα επικίνδυνη μόδα έχει γίνει viral στο Tik Tok, όπου πλασάρεται ως ιδανικό για μαύρισμα το λούσιμο... με μπύρα! Στα βιντεάκια επιτήδειοι παροτρύνουν τον κόσμο αγοράσει τη φθηνότερη μπύρα από κάποιο κατάστημα, να κάνει μία βουτιά στη θάλασσα, και να λουστεί από πάνω μέχρι κάτω με μπύρα πριν απολαύσει τον ήλιο.

Σύμφωνα με ειδικούς, το καινούργιο trend κρύβει κινδύνους για την υγεία. Η μπύρα, όχι μόνο δεν βοηθάει το δέρμα, αλλά σε συνδυασμό με το αλκοόλ που περιέχει και την έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει επώδυνα εγκαύματα.

«Αυτές οι πρακτικές στο ΤikTok προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν επιστημονική κατάρτιση, είναι εντελώς ανυπόστατες. Ο καθένας βγαίνει και συμβουλεύει χωρίς να έχει καμία εξειδίκευση», είπε στο MEGA η δερματολόγος Βασιλική Μουσάτου και προσθέτει «αναφέρονται σε νέα άτομα συνήθως τα οποία παρασύρονται, δεν φιλτράρουν την πληροφορία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από ανοησία, είναι και επικίνδυνο».

Σοβαροί οι κίνδυνοι

«Αφυδατώνει το δέρμα, το αφήνει εκτεθειμένο, ξεπλένει το αντηλιακό αν έχουμε μεριμνήσει να φορέσουμε. Είναι φημισμός αυτό που λένε «υγιές μαύρισμα, χρυσαφένιο μαύρισμα» διότι το μαύρισμα είναι το αποτέλεσμα υπέρμετρης έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία. Το μαυρισμένο δέρμα είναι ένα δέρμα αμυνόμενο», είπε η δερματολόγος μιλώντας για τους κινδύνους από τη νέα αυτή μόδα.

Επιπλέον, όπως λένε τα περιστατικά του καρκίνου του δέρματος συνεχώς αυξάνονται και ο μόνος τρόπος να μείνουμε ασφαλείς στην έκθεση του ήλιου παραμένει αποκλειστικά και μόνο το αντηλιακό.

«Παρόλο το γεγονός ότι μπορεί να είναι κολακευτικό για ορισμένους, είναι μία πάρα πολύ επικίνδυνη συνήθεια. Τα λάδια συνήθως να τα αποφεύγουμε και γενικότερα υπάρχει ένα αντηλιακό το οποίο είναι κατάλληλο για τον καθένα μας», είπε η κα Μουσάτου.

Tik Tokήλιοςπαραλίαηλιοθεραπείαειδήσεις τώρα