Viral|17.07.2024 02:00

Αυτές είναι 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου

Newsroom

Η Φινλανδία και η Δανία φαίνεται πως έχουν βρει το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή καθώς κατέχουν τις πρώτες  θέσεις στην ετήσια κατάταξη της Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας, η οποία δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο.

Η Φινλανδία έχει μακροχρόνιο ιστορικό ευτυχίας, κατέχοντας την πρώτη θέση για επτά συναπτά έτη τώρα. Το CNBC Make It ζήτησε από μια ομάδα Φινλανδών και Δανών επιχειρηματιών και ψυχολόγων να εξηγήσουν αυτά τα αποτελέσματα.

Κάποιοι από αυτούς αναφέρθηκαν σε μερικές φράσεις που τους υπενθυμίζουν να σκέφτονται θετικά και αισιόδοξα, ακόμη και όταν -ή ειδικά όταν- οι καιροί είναι δύσκολοι.

Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, προσθέστε αυτές τις τρεις φράσεις στο λεξιλόγιό σας, όπως προτρέπουν οι ειδικοί:

«Ό,τι αφήνεις πίσω θα το βρεις μπροστά σου»

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας αντιμετωπίζουμε εμπόδιο ωστόσο, αυτά πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατά.

Γι’ αυτό οι άνθρωποι στη Φινλανδία λένε συχνά: «Ό,τι αφήσεις πίσω, θα το βρεις μπροστά σου». Η φράση αυτή σημαίνει ότι εάν αγνοήσετε ένα πρόβλημα, αυτό θα εξελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερο.

«Pyt med det» - «Δεν πειράζει, μην ανησυχείς»

Έρευνες δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι που αγχώνονται βλάπτουν την ψυχική τους υγεία και την παραγωγικότητά τους.

Οι άνθρωποι στη Δανία χρησιμοποιούν μια φράση τριών λέξεων καθημερινά για να το προλάβουν, σύμφωνα με τον Meik Wiking, διευθύνοντα σύμβουλο του Happiness Research Institute.

Η φράση «Pyt med det» μεταφράζεται σε «δεν πειράζει» ή «μην ανησυχείς για αυτό», εξηγεί ο Wiking.

«Το ‘Pyt’ εμπεριέχει μια βαθιά αποδοχή και απελευθέρωση της ανησυχίας. Είναι μια διαβεβαίωση ότι τα όλα θα πάνε καλά, ακόμα κι όταν φαίνεται το αντίθετο», τονίζει ο ειδικός.

«Το ‘Pyt med det’ μας ενθαρρύνει να αποφύγουμε την αρνητικότητα και να προχωράμε με χάρη και ανθεκτικότητα», λέει ακόμα για την φράση αυτή.

«Κάποιοι έχουν ευτυχία αλλά όλοι μας έχουμε το καλοκαίρι»

Μπορεί να αισθάνεστε αμήχανα ή να ζηλεύετε όταν βλέπετε άλλους ανθρώπους να μοιράζονται τις καλύτερες στιγμές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι όλοι έχουν κακές μέρες και δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους, ακόμη και όταν αγωνίζονται, αναφέρει ο Φινλανδός ψυχολόγος Frank Martela.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Φινλανδοί χρησιμοποιούν μια  φράση εκατοντάδων ετών: «Κάποιοι έχουν ευτυχία, αλλά όλοι έχουμε το καλοκαίρι». Με άλλα λόγια, ό,τι κι αν αντιμετωπίζετε, θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Κάποιος φορές η ζωή δίνει, άλλες φορές παίρνει», αναφέρει ο Martela. «Αύριο, κάποιος άλλος μπορεί να είναι αυτός που θα περνάει δύσκολα, ενώ κάτι ευχάριστο θα έρθει στον δικό σας δρόμο», τονίζει.

ΦινλανδίαευτυχίαΔανίαειδήσεις τώρα