Viral|18.07.2024 03:00

Ο CEO της Amazon αποκαλύπτει: Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας

Newsroom

«Το κλειδί της επιτυχίας είναι να μη σταματάς ποτέ να προσπαθείς να μαθαίνεις νέα πράγματα», συμβουλεύει ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι.

«Πρέπει να είσαι λαίμαργος και πεινασμένος και να βρίσκεις συνεχώς τρόπους να μαθαίνεις», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η Amazon σχετικά με τον περίφημο κατάλογο των 16 ηγετικών αρχών της εταιρείας, τον οποίο αρχικά συνέταξε ο ιδρυτής Τζεφ Μπέζος.

Οι συμβουλές του CEO της Amazon 

Μία από αυτές τις αρχές του είναι «να μαθαίνεις και να είσαι περίεργος» γιατί όπως εξηγεί οι καλύτεροι ηγέτες «δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν και προσπαθούν πάντα να βελτιώνονται».

Ο Τζάσι δήλωσε πως έχει παρατηρήσει πως αυτή η ικανότητα κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που εξελίσσονται επαγγελματικά και εκείνων που παραμένουν στάσιμοι.

«Για μερικούς ανθρώπους είναι πολύ απειλητικό ή πολύ δύσκολο να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Το δευτερόλεπτο που θα σκεφτείς ότι δεν σου έχουν μείνει πολλά για να μάθεις είναι το δευτερόλεπτο που χαλαρώνεις ως άτομο και ως επαγγελματίας της μάθησης», συμβουλεύει.

Τα οφέλη του να μαθαίνεις καινούρια πράγματα 

Το να συνεχίσετε να μαθαίνετε πράγματα καθώς γερνάτε μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και άλλες γνωστικές ικανότητες, ενώ παράλληλα σας κάνει πιο ευτυχισμένους, όπως έχουν δείξει έρευνες.

Και οι εργοδότες είναι συχνά πρόθυμοι να προσλαμβάνουν και να προάγουν εργαζόμενους με «νοοτροπία ανάπτυξης», οι οποίοι προσπαθούν συνεχώς να υιοθετήσουν νέες δεξιότητες,

Ο Τζάσι και ο Μπέζος δεν είναι οι μόνοι πετυχημένοι που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

Η Τζούλια Στιούαρτ, η διευθύνουσα σύμβουλος που συγχώνευσε τις εταιρείες IHOP και Applebee's σε έναν γίγαντα εστιατορίων αξίας περίπου 530 εκατομμυρίων δολαρίων, λέει ότι το «να μαθαίνεις πράγματα για το υπόλοιπο της ζωής σου», είναι το μόνο της.

επιτυχίαειδήσεις τώραAmazonσυμβουλές