Viral|17.07.2024 15:20

Σάλος με τουρίστρια στη Φλωρεντία που παρίστανε να κάνει σεξ με ιστορικό άγαλμα - Οι εικόνες που σοκάρουν

Newsroom

Ενα περιστατικό που έχει εξοργίσει ολόκληρο τον κόσμο έλαβε χώρα στη Φλωρεντία με μία τουρίστρια να αναπριστά ότι κάνει σεξ με ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της ιστορικής πόλης.

Η τουρίστρια αγνώστου εθνικότητας έως τώρα, ανέβηκε σε ένα εμβληματικό άγαλμα του Βάκχου του εικαστικού Giambologna, στην περιοχή Borgo San Jacopo της Φλωρεντίας, και προσποιήθηκε ότι φιλάει τον άνδρα από χαλκό. Η χαμογελαστή γυναίκα, η οποία φορούσε τζιν σορτς και μαύρο μπλουζάκι, στάθηκε επίσης μπροστά από το γλυπτό τρίβοντας τα οπίσθιά της σε αυτό, ενώ η φίλη της τραβούσε τις ασεβείς φωτογραφίες.

Η δεύτερη γυναίκα, η οποία φορούσε μαύρο σορτσάκι και λευκό μπλουζάκι, απεικονίζεται στη συνέχεια γονατιστή μπροστά στο άγαλμα,  μιμούμενη μια σεξουαλική πράξη. Τώρα, οι αξιωματούχοι ζήτησαν σκληρή καταστολή των ασεβών παραθεριστών, όπως οι γυναίκες που προχώρησαν στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι εικόνες ντροπής

«Η Φλωρεντία είναι μια πόλη που δεν κάνει τους επισκέπτες να τη σέβονται. Αυτές οι συνεχείς εκδηλώσεις αγένειας και ασέβειας συμβαίνουν επειδή ο καθένας αισθάνεται πως έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει ατιμώρητα», δήλωσε η Patrizia Asproni από την «Confcultura», μια οργάνωση υπεράσπισης και προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς, μετέδωσε η Daily Mail. Η ίδια προέτρεψε: «Πρέπει να εφαρμόσουμε το μοντέλο της Σιγκαπούρης: αυστηροί έλεγχοι, πολύ υψηλά πρόστιμα, μηδενική ανοχή».

Η επικεφαλής της αστυνομίας, Antonella Ranaldi, με τη σειρά της δήλωσε: «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα μνημεία μας, είτε πρόκειται για πρωτότυπα είτε για αντίγραφα. Επίσης, επειδή αμφιβάλλω ότι αυτή η κυρία γνωρίζει τη διαφορά».

Ο Marco Passeri, πρώην δημοτικός σύμβουλος της Φλωρεντίας, αναρωτήθηκε: «Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε τέτοιου τύπου τουρίστες στη Φλωρεντία;» 

Το υλικό έγινε γρήγορα viral στην Ιταλία, με έναν κάτοικο να γράφει στο Διαδίκτυο: «Θα πρέπει να αναγκάσουμε τους τουρίστες να περνούν από τεστ για τη Φλωρεντία πριν πατήσουν το πόδι τους στην πόλη». Άλλοι ζήτησαν να πάνε φυλακή οι τουρίστριες για τη «σεξουαλική» φωτογράφιση με το άγαλμα.

Το άγαλμα με το οποίο φωτογραφήθηκαν οι δύο τουρίστριες αποτελεί αντίγραφο του αυθεντικού χάλκινου Βάκχου, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Giambologna περί το 1560 μ.Χ. και φυλάσσεται στο Μουσείο Bargello. Αντικαταστάθηκε από το αντίγραφο το 2006 και στέκεται πάνω σε ένα αυθεντικό αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι που ονομάζεται «Del Centauro», στο οποίο οι τουρίστριες έπρεπε να σκαρφαλώσουν για να φτάσουν στο άγαλμα.

Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια περιστατικά με τουρίστες που προκάλεσαν οργή στην Ιταλία, αφού δεν σεβάστηκαν μνημεία. Μόλις τον περασμένο μήνα ένας τουρίστας πιάστηκε να χαράζει το όνομά του σε έναν αρχαίο τοίχο στην Πομπηία. 

Φλωρεντίαειδήσεις τώρατουρίστριασεξ