Viral|23.07.2024 18:18

Συγκινητικό βίντεο: Τουρίστρια στις Σπέτσες βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει γατάκι και το υιοθέτησε

Newsroom

Μια νεαρή τουρίστρια βούτηξε στη θάλασσα στο λιμάνι των Σπετσών για να σώσει ένα γατάκι, με το βίντεο της διάσωσης να γίνεται viral στο διαδίκτυο.

Το βίντεο, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα «SpetsesVoice» στο Facebook, δείχνει τη νεαρή κοπέλα να στέκεται στην άκρη της προβλήτας. Αφού εντοπίζει το γατάκι, ρωτάει έναν άνδρα του Λιμενικού αν μπορεί να βουτήξει για να το σώσει. Ο λιμενικός της απαντά πως «δεν είναι ασφαλές» να το κάνει αυτό, αλλά εκείνη αποφασίζει να πέσει στο νερό και να βγάλει το γατάκι στη στεριά. Ο λιμενικός της εξηγεί πως «δεν είναι ασφαλές να πέσει στη θάλασσα γιατί μπορεί να έρθει κάποιο θαλάσσιο ταξί», αν και δεν υπήρχε κανένα σε κοντινή απόσταση εκείνη τη στιγμή.

Δείτε το βίντεο

Σημειώνεται πάντως πως  λιμενικός δεν απέτρεψε την κοπέλα από το να βουτήξει στο νερό, αλλά τη βοήθησε να βγει από αυτό στο τέλος, μετά την πρωτοβουλία της. Η κοπέλα μετέφερε το γατάκι σε κτηνιατρείο, εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τελικά το πήρε μαζί της.

Όπως ενημέρωσε η μη κερδοσκοπική υπηρεσία – κτηνιατρική κλινική “Spetses Care For Animals”, το «γατάκι της θάλασσας» βαφτίστηκε «Spetsi» και η κοπέλα που το έσωσε το παίρνει μαζί της στην Αμερική.

«Η Spetsi είναι μια χαρά στην υγεία της και απολαμβάνει χάδια, φροντίδα και αγάπη! Θα επανέλθουμε με όλη την ιστορία της Spetsi», ανέφερε η κλινική στη σελίδα της στο Facebook συμπληρώνοντας: «Ευχαριστούμε όλο το κόσμο που με μηνύματα και τηλεφωνήματα ήθελαν να μάθουν αν είναι καλά η μικρή Spetsi!».

Σε ανάρτησή της στα social media η ίδια η κοπέλα έγραψε πάντως πως ο άνδρας του Λιμενικού «ήταν πολύ καλός και ζήτησε από άλλους που βρίσκονταν στην προβλήτα να με βοηθήσουν. Δεν το βλέπετε αυτό στο βίντεο αλλά με βοήθησε και ήθελε να βεβαιωθεί πως θα είμαι ασφαλής την ώρα που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του, και στη συνέχεια με βοήθησε για να βρούμε κτηνίατρο και να το μεταφέρουμε εκεί. Όλοι στο λιμάνι ήταν πολύ ευγενικοί».

Σπέτσεςγάτατουρίστριαειδήσεις τώρα