Viral|26.07.2024 04:00

Εργαζόμενος πήρε κατά λάθος 300 φορές τον μισθό του και έγινε «καπνός» - Εξαφανίστηκε με 165 εκατομμύρια

Newsroom

Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλη εταιρεία της Χιλής προσπαθεί να διαχειριστεί μια μεγάλη αναστάτωση, αφού ένας υπάλληλος στον οποίο καταβλήθηκαν κατά λάθος 165 εκατομμύρια πέσος (160.000 ευρώ) ως μισθός, εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την Diario Financiero, αυτή η λογιστική «πανωλεθρία» συνέβη στην εταιρεία παραγωγής και συσκευασίας τροφίμων Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών στη Χιλή.

Το λογιστικό σφάλμα που τον έκανε πλούσιο

Κατά την καταβολή των μισθών για τον μήνα Μάιο, ένα λογιστικό σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα να αποδοθεί σε έναν υπάλληλο μισθός 300 φορές υψηλότερος, όπως αναφέρεται στη μήνυση της εταιρείας εναντίον του.

Η ιστορία ξεκίνησε ως εξής: Στις 30 Μαΐου 2022, ένας υπάλληλος της εταιρείας, με τη θέση του βοηθού γραφείου (με μισθό περίπου 500.000 πέσος/500 ευρώ), ενημέρωσε τον βοηθό διευθυντή του κέντρου διανομής ότι στη μισθοδοσία του είχε παρατηρήσει το υπέρογκο ποσό.

Ο υπάλληλος υποσχέθηκε, μετά από σύσταση του τμήματος HR, να επισκεφθεί την τράπεζά του την επόμενη μέρα, για να εκδώσει ένα κουπόνι με αποδέκτη την εταιρεία, ώστε να επιστρέψει τη διαφορά.

Οι ώρες περνούσαν. Του στάλθηκαν τηλεφωνήματα και μηνύματα WhatsApp και μόλις στις 11:00 το πρωί, ο τυχερός υπάλληλος απάντησε.

Ισχυριζόταν ότι άργησε να ξυπνήσει και πως θα πήγαινε στην τράπεζα. Ήταν η τελευταία επαφή της εταιρείας με τον εν λόγω μέχρι τις 2 Ιουνίου, όταν -μέσω δικηγόρου- παρέδωσε στην εταιρεία την επιστολή οικειοθελούς παραίτησής του.

Η εταιρεία φυσικά επιδιώκει το θέμα δικαστικά, κατηγορώντας τον υπάλληλο για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

εργαζόμενοςΧιλήΜισθόςειδήσεις τώρα