Viral|25.07.2024 22:15

Brat: Τι είναι το trend που υιοθετεί η Χάρις στην προεκλογική της εκστρατεία – Χαμός στα social media

Newsroom

Η λέξη «Brat» έχει κατακλύσει τις αρχικές σελίδες των χρηστών σε όλα τα social media και την ακούμε κατά κόρον το φετινό καλοκαίρι.

Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζου περί τίνος πρόκειται!

Η λέξη «Brat» έχει τρελάνει κόσμο με το νέο αυτό trend που φυσικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το νέο και ήδη επιτυχημένο άλμπουμ της pop star Charli XCX με τον ομώνυμο τίτλο «Brat». Πρόκειται για ένα άλμπουμ με κυρίως χορευτικά και up tempo τραγούδια που έχουν ήδη ξεχωρίσει και κάνουν πολύ καλή πορεία στις streaming πλατφόρμες και τα charts. Ανάμεσά τους τα «Club Classic», «Guess» και «Girl, So Confusing».

Τι σημαίνει «Brat»

Κάνοντας μια ανακεφαλαίωση όσων αναρτώνται, το «brat» είναι κατά μία έννοια το... αντίθετο του «clean girl», ενός άλλου trend που έγινε viral αρκετούς μήνες πριν. Το «brat» trend περιλαμβάνει την απερισκεψία, την τραχύτητα και την υπέρτατη αυτοπεποίθηση.

Η Charli XCX ρωτήθηκε σχετικά με το «brat summer» και στην απάντησή της περιέγραψε τη στάση και την αισθητική ως «trashy». «Ένα πακέτο τσιγάρα, ένας αναπτήρας Bic και ένα λευκό top χωρίς σουτιέν», δήλωσε η δημιουργός σε ένα viral βίντεο. Το «Brat summer» είναι ταυτισμένο με το πράσινο χρώμα που είναι στην ίδια απόχρωση με το εξώφυλλο του άλμπουμ της Charli XCX.

View this post on Instagram

A post shared by Charli (@charli_xcx)

«Η Κάμαλα Χάρις είναι brat»

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και υποψήφια πρόεδρος της χώρας φαίνεται να ασπάζεται τον τρόπο ζωής των «brat», καθώς ο επίσημος λογαριασμός της προεκλογικής καμπάνιας της στο «X» άλλαξε το banner του για να ταιριάζει με το στιλ του «brat».

Αυτό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η Charli XCX δήλωσε τη στήριξή της στο να είναι η Κάμαλα η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, γράφοντας σε ανάρτησή της στο Χ: «kamala IS brat». Η ανάρτηση μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 52,8 εκατομμύρια προβολές.

Εφόσον εξασφαλίσει και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών, θα χρειαστεί κάθε ψήφο στον αγώνα κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Και οι νεότεροι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικοί για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024.

Ο David Hogg, 24χρονος ακτιβιστής και συνιδρυτής του κινήματος March for Our Lives που δημιουργήθηκε μετά από μια μαζική επίθεση με πυροβολισμούς όταν ήταν μαθητής στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas στο Parkland της Φλόριντα, μοιράστηκε την ανάρτηση της Charli XCX την Κυριακή. «Η επιρροή που μπορεί να είχε αυτό το ένα tweet για τη νεανική ψήφο δεν είναι αμελητέα» έγραψε ο Hogg.

Κάμαλα ΧάριςεκλογέςειδήσειςΗΠΑειδήσεις τώραviral