Viral|30.07.2024 03:00

Έχασε το μάτι του επειδή μύγα κοπάνησε στο πρόσωπό του

Newsroom

Γιατροί στην Κίνα αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν χειρουργικά τον αριστερό βολβό του ματιού ενός άνδρα  για να αποτρέψουν βακτηριακή λοίμωξη να φτάσει στον εγκέφαλό του, αφού εξουδετέρωσε μια μύγα στο πρόσωπό του.

Οι μύγες μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Πετούν γύρω μας, κάθονται πάνω μας και μπορεί το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να τις χτυπήσουμε, ωστόσο οι γιατροί συμβουλεύουν να μην το κάνουμε αυτό.

Οι μύγες μεταφέρουν επικίνδυνα βακτήρια και το χτύπημά τους στο δέρμα μας, μεταφέρονται, και μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου άνδρα, η μύγα του προκάλεσε λοίμωξη που οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν με φάρμακα.

Ποια ήταν τα συμπτώματα που είχε 

Σύμφωνα με το Yangcheng Evening News, ο άνδρας, με το επώνυμο Wu, σκότωσε τη μύγα που βούιζε γύρω από το κεφάλι του χτυπώντας την στο πρόσωπό του.

Μόλις μια ώρα αργότερα το αριστερό του μάτι έγινε κόκκινο, πρήστηκε και πονούσε. Καθώς τα συμπτώματά του επιδεινώνονταν, ο άνδρας αποφάσισε να πάει σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με επιπεφυκίτιδα. Παρά τη λήψη της συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής, η κατάσταση του Wu επιδεινώθηκε ραγδαία τις επόμενες ημέρες, και όταν πήγε ξανά στο νοσοκομείο, είχε χάσει σχεδόν εντελώς την όραση στο αριστερό του μάτι και η περιοχή ήταν μολυσμένη. Αποδείχθηκε ότι η επιπεφυκίτιδα ήταν στην πραγματικότητα μια βακτηριακή λοίμωξη από τη μύγα.

Δεν τον βοήθησαν τα φάρμακα και έτσι έχασε το μάτι του 

Δυστυχώς για τον Wu, η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούσε πλέον να περιορίσει την εξάπλωση της λοίμωξης, και επειδή υπήρχε κίνδυνος να επηρεάσει τον εγκέφαλό του, οι γιατροί αποφάσισαν να αφαιρέσουν χειρουργικά τον αριστερό βολβό του ματιού του.

Η τραγική ιστορία του Κινέζου είναι προειδοποιητικό παράδειγμα στην ηπειρωτική Κίνα, με τους γιατρούς να τονίζουν στους ανθρώπους να μη χτυπάνε έντομα στο πρόσωπό τους ή σε άλλες περιοχές όπου θα μπορούσαν να προκαλέσουν βακτηριακές λοιμώξεις.

Αντ' αυτού, οι ειδικοί συμβουλεύουν να παραμείνετε ήρεμοι και να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να διώξετε τα έντομα.

μύγαΚίναειδήσεις τώραεγχείρησημάτια