Viral|08.08.2024 05:00

Σάλος με κινεζική αγγελία εργασίας - Δεν ήθελαν βιογραφικά όσων γεννήθηκαν τη χρονιά του σκύλου!

Newsroom

Μια κινεζική εταιρεία δέχτηκε σφοδρά πυρά επειδή δημοσίευσε μια αγγελία εργασίας και ζήτησε από τους πιθανούς υποψηφίους που γεννήθηκαν το έτος του σκύλου να μην μπουν στον κόπο να υποβάλουν αίτηση γιατί θα απορριφθούν αυτόματα!

Η εταιρεία που βρίσκεται στην Γκουανγκζού της Κίνας, δημοσίευσε πρόσφατα μια αγγελία για μια θέση εργασίας στο διοικητικό της προσωπικό. Απαιτούσε εργασιακή εμπειρία, καθώς και εξοικείωση με το λογισμικό γραφείου και αποζημιωνόταν με μηνιαίο μισθό έως 4.000 γουάν.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά τράβηξε την προσοχή του κόσμου ήταν μια σύντομη γραμμή που ζητούσε από τους ανθρώπους να μην υποβάλουν το βιογραφικό τους αν τύχαινε να έχουν γεννηθεί τη χρονιά του σκύλου.

Χαμός στα social - Κατηγορούν την εταιρεία για διακρίσεις 

Η ανάρτηση προκάλεσε διαμάχη στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να κατηγορούν την εταιρεία για διακρίσεις. Μάλιστα, μια πηγή από το εσωτερικό του οργανισμού αποκάλυψε ότι το αφεντικό έχει γεννηθεί τη χρονιά του δράκου και πιστεύει ότι δεν είναι συμβατός με ανθρώπους που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του σκύλου!

«Η πρόσληψη εργαζομένων που έχουν γεννηθεί το έτος του σκύλου θα είναι επιζήμια για την ανάπτυξη της εταιρείας, γι' αυτό τονίζει ειδικά ότι οι "άνθρωποι του σκύλου" δεν πρέπει να υποβάλλουν βιογραφικά», εξήγησε η ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας ότι δεν ισχύουν άλλοι ειδικοί περιορισμοί.

Οι διακρίσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην κινεζική αγορά εργασίας, αλλά ο παραλογισμός των «ζωδιακών διακρίσεων» προκάλεσε την οργή των διαδικτυακών πολιτών, με πολλούς να συμβουλεύουν όσους έχουν γεννηθεί το έτος του σκύλου να μηνύσουν την εταιρεία, αναφέρει το odditycentral. 

ζώδιαεταιρείαΚίναειδήσεις τώραεργασία