Viral|08.08.2024 14:12

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τεράστια φάλαινα έκανε «άλμα» κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στο σερφ

Newsroom

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στον ωκεανό κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για το σερφ στην Ταϊτή το απόγευμα της Δευτέρας, ένας επισκέπτης-έκπληξη έκανε την εμφάνισή του: μια φάλαινα.

Σε απόσταση ασφαλείας από τις αθλήτριες Tatiana Weston-Webb από τη Βραζιλία και Brisa Hennessy από την Κόστα Ρίκα- οι οποίες αγωνίζονταν στον ημιτελικό αγώνα- η φάλαινα βγήκε και χάρισε στους θεατές και τους φωτογράφους την ολυμπιακή στιγμή της ζωής τους.

Δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται άγρια ζώα, όπως πουλιά, φώκιες, ακόμη και καρχαρίες, κατά τη διάρκεια του σέρφινγκ σε όλο τον κόσμο.

Στην Ταϊτή, όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 για το σέρφινγκ, σχεδόν 10.000 μίλια μακριά από τη διοργανώτρια πόλη του Παρισιού, οι φάλαινες συγκεντρώνονται γύρω από τα νησιά κατά την περίοδο ζευγαρώματος, γέννας και μετανάστευσης.

Η Ταϊτή διαθέτει επίσης αρκετές θαλάσσιες προστατευόμενες ζώνες. Τον Απρίλιο, οι ηγέτες των ιθαγενών του Ειρηνικού -συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από την Ταϊτή- υπέγραψαν μια συνθήκη που αναγνωρίζει τις φάλαινες ως "νομικά πρόσωπα", αν και μια τέτοια δήλωση δεν αντικατοπτρίζεται στους νόμους των συμμετεχόντων εθνών.

ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςφάλαιναΠαρίσι 2024Παρίσι