Viral|14.08.2024 03:00

Αυτός είναι ο πιο ακριβός αναπτήρας του κόσμου - Κοστίζει περισσότερα από μια Ferrari

Newsroom

Κατασκευασμένος από 400 γραμμάρια ατόφιου χρυσού και διακοσμημένος με 152 ζαφείρια, ο Louis XIII Fleur de Parme είναι ο ακριβότερος αναπτήρας πούρων στον κόσμο.

H απίστευτη τιμή του

Η γαλλική μάρκα πολυτελείας S.T. Dupont άρχισε να εργάζεται πάνω στον αναπτήρα Louis XIII Fleur de Parme μετά από ειδικό αίτημα του Steven Hung, ενός δισεκατομμυριούχου από το Χονγκ Κονγκ με πάθος για τη γαλλική ιστορία. Ο πελάτης είχε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις που έκαναν προφανές στη Dupont ότι το έργο αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν ειδικό σχεδιαστή με βαθιά γνώση του γαλλικού πολιτισμού και της ιστορίας. 

Η πριγκίπισσα Tania de Bourbon Parme, άμεση απόγονος του Λουδοβίκου XIII, αλλά και διάσημη σχεδιάστρια, πέρασε έξι μήνες δουλεύοντας με μια ομάδα 80 τεχνιτών για να δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Εμπνευσμένος από το αναγεννησιακό/μπαρόκ στυλ της εποχής του βασιλιά Λουδοβίκου XIII, ο μοναδικός αναπτήρας LOUIS XIII Fleur de Parme, όπως αναφέρει το odditycentral έχει σχεδιαστεί ως βασιλικό χρυσό στέμμα που κάθεται σε διακοσμητική βάση. Είναι κατασκευασμένος από 400 γραμμάρια ατόφιου χρυσού και διακοσμημένος με 152 ζαφείρια συνολικού βάρους 41 καρατίων.

Ο αναπτήρας LOUIS XIII Fleur de Parme, που παρουσιάστηκε το 2013, αναγνωρίστηκε σύντομα από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο ακριβότερος αναπτήρας του κόσμου, και πουλιέται στην εντυπωσιακή τιμή των 500.000 δολαρίων. 

ειδήσεις τώραΓαλλίααναπτήραςFerrari