Viral|20.08.2024 10:42

Ο Τραμπ υπονοεί πως η Τέιλορ Σουίφτ τον στηρίζει, με… fake φωτογραφίες από ΑΙ

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να υπονοεί ψευδώς ότι έχει την υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ, αναρτώντας ψεύτικες εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την τραγουδίστρια και τους θαυμαστές της να τον υποστηρίζουν.

«Δέχομαι», είπε ο Τραμπ, μόνο που η Σουίφτ… δεν τον στήριξε

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος δημοσίευσε το μήνυμα «Δέχομαι!» μαζί με τις εικόνες, οι οποίες προέρχονται από άλλους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές από αυτές φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των θαυμαστών της Σουίφτ, γνωστών ως Swifties, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τραμπ για διασπορά παραπληροφόρησης.

Η τραγουδίστρια δεν έχει υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο στις εκλογές του 2024, αλλά υποστήριξε τους Δημοκρατικούς το 2020 και επέκρινε τον Τραμπ όσο ήταν πρόεδρος. Μία από τις φωτογραφίες που μοιράστηκε ο Τραμπ απεικόνιζε θαυμαστές της Σουίφτ να φορούν μπλουζάκια που έγραφαν: «Swifties for Trump».

Η ανάρτηση φαινόταν να έχει την ένδειξη «σάτιρα» με έναν τίτλο που έγραφε: «Οι Swifties στρέφονται στον Τραμπ μετά την ματαίωση της συναυλίας της Τέιλορ Σουίφτ από το ISIS ».

Η Σουίφτ ακύρωσε πρόσφατα τρεις συναυλίες στη Βιέννη μετά από πιθανή απειλή για την ασφάλεια. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με την υποψία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εμπνευσμένες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μια άλλη αναδημοσιευμένη φωτογραφία μιμήθηκε μια αφίσα στρατολόγησης του στρατού των ΗΠΑ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία αντικατέστησε το πρόσωπο του θείου Σαμ με το πρόσωπο της Σουίφτ και έγραφε: «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Το NBC News ανέφερε ότι σε δύο από τις εικόνες που αναδημοσίευσε ο Τραμπ απεικονίζονται πραγματικές γυναίκες που είναι υποστηρίζουν του Τραμπ.

Η Σουίφτ υποστήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και επέκρινε τον Τραμπ κατά τη διάρκεια των πανεθνικών διαδηλώσεων για την αστυνομική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

εκλογές ΗΠΑΤέιλορ Σουίφτειδήσεις τώραΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπTaylor Swift