Viral|26.08.2024 12:37

Ρεκόρ Γκίνες: Έκλεισε τα 112 ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Αυτό είναι το μυστικό μακροζωίας του

Newsroom

Ο Βρετανός Τζον Τίνισγουντ είναι ο γηραιότερος άνδρας εν ζωή στον κόσμο και αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της μακροζωίας του.

Ο Τίνισγουντ γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 26 Αυγούστου 1912 – την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός –  και φέτος έσβησε 112 κεριά στν τούρτα γενεθλίων του.

Ο 112χρονος που είναι προπάππους, έχοντας τέσσερα εγγόνια και τρία δισέγγονα. Παρά την προχωρημένη ηλικία του, εξακολουθεί να εκτελεί τις περισσότερες καθημερινές του εργασίες μόνος του.

Το μυστικό μακροζωίας του

«Γιατί έζησα τόσο πολύ, δεν έχω ιδέα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα ιδιαίτερο μυστικό που έχω. Ήμουν αρκετά δραστήριος ως νέος, περπατούσα πολύ, αν αυτό είχε κάποια σχέση, δεν ξέρω. Αλλά, για μένα, δεν είμαι διαφορετικός. Δεν διαφέρω καθόλου», είπε ο Τίνισγουντ, που γεννήθηκε 20 χρόνια μετά την ίδρυση της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας Liverpool και έχει ζήσει τις κατακτήσεις όλων των τίτλων εκτός από δύο, του 1901 και του 1906.

«Δεν έχω ειδική δίαιτα»

Πέρα από την κατανάλωση μιας μερίδας fish and chips κάθε Παρασκευή, δεν ακολούθησε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ζωής. «Τρώω ό,τι μου δίνουν, όπως και όλοι οι άλλοι», είπε. «Δεν έχω ειδική δίαιτα».

Από όταν έκλεισε τα 100 το 2012, λαμβάνει μια ετήσια κάρτα γενεθλίων από τον μονάρχη - πρώτα από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β', η οποία ήταν νεότερή του κατά σχεδόν 14 χρόνια, και στη συνέχεια από τον βασιλιά Κάρολο Γ'. Ερωτηθείς αν πίστευε ότι ο κόσμος είχε αλλάξει πολύ από την παιδική του ηλικία, είπε ότι «δεν ήταν καλύτερος κατά τη γνώμη μου, ή σχεδόν καθόλου καλύτερος, από τότε». «Πιθανώς σε ορισμένα μέρη είναι, αλλά σε άλλα είναι χειρότερα», πρόσθεσε.

ειδήσειςγηραιότερος άνδρας στον κόσμογηραιότερος άνθρωπος στον κόσμοειδήσεις τώρα