Περού: Βοσκός βρήκε δύο ορφανά κουτάβια πούμα
NewsroomΔύο πούμα, ηλικίας 6 έως 7 εβδομάδων, διέσωσε η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Ζωής του Περού (SERFOR).
Τα πούμα εντόπισε ένας ανήλικος βοσκός, αλλά τα άφησε στο σημείο με την ελπίδα ότι η μητέρα τους θα επέστρεφε. Την επόμενη ημέρα τα πούμα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο σημείο ενώ η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα να κληθούν οι αρμόδιες αρχές.
Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας τους
Τα κουτάβια, που είχαν σημάδια αφυδάτωσης, υποσιτισμού, ελαφριάς υπασβεστιαιμίας, διάρροιας και εμετού, μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική σχολή ενός τοπικού πανεπιστημίου, όπου λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα.
Να σημειωθεί πως οι κτηνίατροι που παρακολουθούν είναι αισιόδοξοι, καθώς μέσα σε λίγες μόλις ημέρες έδειξαν αξιοσημείωτα σημάδια βελτίωσης. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα φαίνονται να πίνουν γάλα από μπιμπερό και να παίζουν μεταξύ τους.
Ο υπεύθυνος άγριας ζωής της SERFOR, Manuel Torbisco Vivanco, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η μητέρα να πέθανε εξαιτίας ανθρωπογενούς αιτίας στην περιοχή, όπως δασικές πυρκαγιές, παράνομη εξόρυξη ή παράνομο κυνήγι.
- Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα
- Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς
- Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Εμφανίστηκε ο άνδρας που συνομιλούσε μαζί της - Στου Ζωγράφου βρέθηκε η τσάντα της
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για 25 σερί χρονιά! Δεν έχει σταματήσει να βρίσκει δίχτυα απ' το 2002!