Viral|02.09.2024 21:38

Αυτή η γυναίκα ζει με ακραία λιτότητα εδώ και 15 χρόνια - Αγόρασε τρία σπίτια με τα λεφτά που εξοικονόμησε

Newsroom

Η Saki Tamogami είναι μια 37χρονη κτηματομεσίτρια από την Ιαπωνία η οποία είναι γνωστή για την ακραία λιτότητά της.

Η ίδια ξοδεύει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα σε πράγματα όπως το φαγητό, τα ρούχα και το σύνθημά της είναι: «Ποτέ μην αγοράζετε τίποτα που δεν είναι σε έκπτωση!».

Αγόρασε τρία σπίτια σε 15 χρόνια 

Με αυτό το μότο που ακολουθεί εδώ και 15 χρόνια, η ίδια ισχυρίζεται πως μπόρεσε να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τρία σπίτια, έναν στόχο που έθεσε για τον εαυτό της όταν ήταν μόλις 19 ετών.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σταματήσει να αγοράζει καινούργια ρούχα, και δεχόταν μεταχειρισμένα από την οικογένεια και τους φίλους της ενώ φρόντιζε καλύτερα τα ρούχα που ήδη είχε.

Στη συνέχεια άρχισε να μειώνει τα έξοδα της για φαγητό, και επέλεγε φτηνά πιάτα και όσα ήταν σε έκπτωση για να τραφεί.

Μετά από 8 χρόνια λιτής ζωής, η Tamogami μπόρεσε να αγοράσει το πρώτο της σπίτι και μέχρι το 2019 είχε ήδη πετύχει τον στόχο της να αποκτήσει τρία σπίτια, αναφέρει το odditycentral.

Το 2019, η Tamogami, εμφανίστηκε στο ιαπωνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Happy! Bomby Girl» όπου σόκαρε ολόκληρη την Ιαπωνία με την ακραία λιτότητα της.

Χαλάει 1,4 δολάρια την ημέρα για φαγητό 

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πάθος της για την εξοικονόμηση χρημάτων, αποκαλύπτοντας ότι σπάνια ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό των 200 γιεν (1,4 δολάρια) την ημέρα για φαγητό!

Για να το πετύχει αυτό, έπαιρνε κυρίως φτηνά υλικά, μαγείρευε τα γεύματά της στο σπίτι και έτρωγε ακόμη και απευθείας από τις κατσαρόλες για να εξοικονομήσει χρήματα για πιάτα!

Σε ηλικία 27 ετών, η Saki Tamogami κατάφερε να αποταμιεύσει αρκετά χρήματα από τον μισθό της ως κτηματομεσίτρια για να αγοράσει ένα σπίτι στη Saitama, βόρεια του Τόκιο, έναντι 10 εκατομμυρίων γιεν (69.000 δολάρια).

Το νοίκιασε αμέσως, χρησιμοποιώντας το μηνιαίο ενοίκιο για να εξοφλήσει το στεγαστικό δάνειο, και συνέχισε να ζει όσο πιο φειδωλά μπορούσε.

Σε δύο χρόνια αγόρασε ένα δεύτερο σπίτι για 18 εκατομμύρια γιεν (124.000 δολάρια) και πριν από πέντε χρόνια πέτυχε τον στόχο της να αγοράσει τρία σπίτια, αγοράζοντας το τρίτο ακίνητο για 37 εκατομμύρια γιεν (256.000 δολάρια).

Συνεχίζει να ζει λιτά και να βοηθάει γάτες 

Παρά το γεγονός ότι πέτυχε το στόχο της, η Saki συνεχίζει να ζει λιτά και να αποταμιεύει χρήματα προκειμένου να βοηθήσει αδέσποτες γάτες. Έχει ήδη ανοίξει ένα καφέ με γάτες στο ισόγειο ενός από τα σπίτια της και σχεδιάζει να επενδύσει και σε άλλα ακίνητα στο μέλλον.

Η ιστορία της Saki Tamogami έχει λάβει ανάμεικτα σχόλια από το κοινό, με ορισμένους να την επαινούν για την αφοσίωσή της και άλλους να προειδοποιούν ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της καταναλώνοντας τρόφιμα χαμηλής ποιότητας και παραμελώντας τις καθημερινές της ανάγκες για υλικά αγαθά. 

γυναίκαΙαπωνίαλιτότηταειδήσεις τώρα