Viral|05.09.2024 03:00

Απίστευτο: Νευροχειρούργος κατηγορείται πως άφησε την 13χρονη κόρη της να ανοίξει τρύπα στο κρανίο ασθενή

Newsroom

Μια νευροχειρουργός από την Αυστρία είναι υπό έρευνα επειδή φέρεται να επέτρεψε στη 13χρονη κόρη της να ανοίξει μια τρύπα στο κρανίο ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης στον εγκέφαλο.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ένας 33χρονος άνδρας χρειάστηκε να μεταφερθεί αεροπορικώς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Γκρατς, έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα σε δάσος, κατά το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Τι έγινε στο χειρουργείο 

Η εφημερεύουσα νευροχειρουργός, το όνομα της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, φέρεται να επέτρεψε στη 13χρονη κόρη της όχι μόνο να παραστεί στο χειρουργείο αλλά την άφησε να ανοίξει μια τρύπα στο κεφάλι του αναίσθητου ασθενή!

Ευτυχώς, η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του. Κανείς εκτός του χειρουργείου δεν γνώριζε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μέχρι υποβλήθηκε ανώνυμη καταγγελία στην εισαγγελία της πόλης.

Καθώς η έρευνα για τη σοκαριστική αυτή υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, το νοσοκομείο του Γκρατς επιβεβαίωσε ότι η χειρουργός που πραγματοποίησε την επέμβαση και ακόμη ένας γιατρός που τη βοήθησε έχει τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα.

Οι δύο γιατροί θεωρούνται ύποπτοι για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης, ενώ το πενταμελές προσωπικό του νοσοκομείου που ήταν μαζί τους κατά τη διάρκεια της επέμβασης ερευνάται για «παράλειψη αποτροπής πράξης που τιμωρείται από το νόμο».

Την ίδια ώρα, ο ασθενής, το κρανίο του οποίου τρύπησε το 13χρονο κορίτσι ετοιμάζεται να μηνύσει το νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ιδέα για την εμπλοκή της ανήλικης στην επέμβαση, μέχρι που άκουσε γι' αυτήν στον Τύπο.

Ο ίδιος σοκαρίστηκε με το πόσο το περιστατικό που είδε έμοιαζε με το δικό του, και τον Ιούλιο η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι εκείνος ήταν το θύμα.

«Έγινε πειραματόζωο» 

«Ξαπλώνεις εκεί, χωρίς να το θέλεις, αναίσθητος, και γίνεσαι πειραματόζωο. Πιθανότατα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το θέσω... αυτό δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», δήλωσε ο Peter Freiberger, ο δικηγόρος του άνδρα. «Δεν υπήρξε καμία επαφή, καμία εξήγηση ή συγγνώμη, τίποτα. Αυτό είναι απλά αναξιοπρεπές», σημείωσε.

Ο Freiberger προσπαθεί να κυνηγήσει ολόκληρη την ομάδα του χειρουργείου και να ζητήσει αποζημίωση για τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη ο πελάτης του.

Ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι, αν και η εγχείρηση ήταν επιτυχής, ο πελάτης του δεν είναι σε θέση να εργαστεί.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι η κόρη συμμετείχε στην εγχείρηση», δήλωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκρατς. Το ίδρυμα έχει ήδη «εκφράσει τη βαθύτατη λύπη του και την συγγνώμη του για το περιστατικό αυτό», σημειώνοντας πως «εργάζεται για την πλήρη διαλεύκανση του θέματος».

ανήλικηχειρουργική επέμβασηγιατρόςχειρουργόςειδήσεις τώρα