Viral|16.09.2024 22:40

Ένα γλυκό ιπποποταμάκι έχει τρελάνει τα social media: Χιλιάδες επισκέπτες σε ζωολογικό κήπο της Ταϊλάνδης

Newsroom

Η Μου Ντενγκ, το ιπποποταμάκι στην Ταϊλάνδη που έγινε προσφάτως διάσημο στο internet, προσελκύει απροσδόκητα μεγάλα πλήθη στον ζωολογικό κήπο όπου ζει, ο οποίος βρίσκεται δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Εκατομμύρια θαυμαστές στο διαδίκτυο

Το χαριτωμένο μωρό, που το όνομά του σημαίνει ζωηρό γουρούνι στα ταϊλανδέζικα, έχει αποκτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκατομμύρια θαυμαστές, οι οποίοι παρακολουθούν τα γοητευτικά, αδέξια καμώματά του, όπως η προσπάθειά του να δαγκώσει τον φροντιστή του μολονότι δεν έχει ακόμη δόντια.

«Κανονικά τις καθημερινές και την εποχή των βροχών --που είναι περίοδος μειωμένης κίνησης-- έχουμε περίπου 800 επισκέπτες την ημέρα», δήλωσε ο Ναρουνγκουίτ Τσονττσόι, ο διευθυντής του Khao Kheow Open Zoo στην επαρχία Τσόνμπουρι, νότια της Μπανγκόκ.

Ωστόσο τώρα ο ζωολογικός κήπος έχει 3.000 ως 4.000 επισκέπτες τις καθημερινές και 20.000 δέχθηκε το σαββατοκύριακο, σημείωσε, οι περισσότεροι από τους οποίους κάνουν ουρές για να δουν την Μου Ντενγκ.

«Ο πυρετός Μου Ντενγκ σημαίνει για μας καλύτερη οργάνωση ώστε όλοι οι επισκέπτες να μπορούν να τη δουν», πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί, το ιπποποταμάκι με τα ροδαλά μάγουλα βρισκόταν χαρούμενο δίπλα σε ένα μπολ με λαχανικά και άλλα σνακ.

«Έφυγα από το σπίτι μου στην Μπανγκόκ στις 06:30 σήμερα το πρωί μόνο για να έρθω να δω την Μου Ντενγκ», δήλωσε ο 45χρονος Εκαφάκ Μαχασαουάντ. «Ήρθα εδώ μόνο για να τη δω».

Η γιαγιά της Μου Ντενγκ, η Μαλί, γιόρτασε πρόσφατα τα 59α γενέθλιά της και είναι ο γηραιότερος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης.