Viral|17.09.2024 19:30

Helen Mazlou: Οι πρώτες δηλώσεις της 23χρονης influencer που έγινε μοναχή

Newsroom

«Εφόσον άρχισα να μαθαίνω την αλήθεια, η συνείδηση μου χτυπούσε μέσα μου και με τον καιρό με τράβηξε», επεσήμανε η 23χρονη influencer Helen Mazlou, που χειροτονήθηκε μοναχή. 

«Κατηχήθηκα μέσα από το YouTube»

Η αδελφή Υπομονή, όπως είναι σήμερα το όνομα της, μιλώντας στο OPEN και στο Πρωινό Σου Σου εξήγησε γιατί αποφάσισε να γίνει μοναχή. «Δεν γνώριζα τον Χριστό όπως νόμιζα. Κατηχήθηκα μέσα από το YouTube, έμαθα από τον πνευματικό μου, τον γέροντα Δοσίθεο, πράγματα για τον Κύριο. Κόλλησα μου άρεσε πάρα πολύ. Γιατί είναι η αλήθεια. Εφόσον άρχισα να μαθαίνω την αλήθεια η συνείδηση μου χτυπούσε μέσα μου και με τον καιρό με τράβηξε. Με την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία μπόρεσα να έρθω πιο κοντά.

Η 23χρονη, που έχει 471.200 ακολούθους στο tik tok, δήλωσε ευτυχισμένη με τη σημερινή της ζωή. «Είναι διαφορετικά από την κοσμική ζωή. Η επικοινωνία με τον Χριστό που γίνεται καθημερινά και οι διακονίες είναι όμορφες και δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή».

Ερωτηθείσα τι θα συμβούλευε τους συνομήλικούς της, είπε: «Στα νέα παιδιά θα έλεγα να μην ντραπούν ποτέ να ομολογήσουν την αγάπη και την πίστη τους στον Θεό, να είναι κοντά στην Εκκλησία. Υπάρχει άγνοια. Σκοπός του ανθρώπου είναι να αγιάσει. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής».

«Δεν γίνεται κανείς μοναχός, επειδή έχει προβλήματα»

Η ίδια τόνισε ότι έχει στο πλευρό της την οικογένεια της, που την επισκέπτεται τακτικά στο μοναστήρι.«Ήταν συγκινητικό, ξεχωριστό, ήρθε ο νέος άνθρωπος και έφυγε ο παλιός. Είμαι ευτυχισμένη με τον δρόμο που ακολούθησα. Οι δικοί μου είναι κοντά μου σε αυτό. Μην νομίζει ο κόσμος ότι κάποιος γίνεται μοναχός, επειδή έχει θέμα. Γίνεται επειδή γνώρισε τον Χριστό και τον αγάπησε », συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πνευματικός της 23χρονης, γέροντας Δοσίθεος, δήλωσε με τη σειρά του: «Η αδερφή Υπομονή βρήκε κάτι πολύ ανώτερο, τον Χριστό. (...). Δεν εκφράζεται με λόγια. Η Υπομονή δεν θα άλλαζε με τίποτα αυτή τη ζωή, αυτό που προσμένει, να φτάσει στη βασιλεία των ουρανών. Αυτά που θεωρούσε σημαντικά, τώρα δεν τα θέλει».

Tik Tokinfluencerμοναχόςειδήσεις τώρα