Viral|21.09.2024 07:20

Ιππασία χωρίς άλογο γίνεται; H Γερμανία διοργάνωσε πρωτάθλημα με αναβάτες που μιμούνται το άθλημα και πηδούν εμπόδια

Newsroom

Το πρώτο γερμανικό πρωτάθλημα hobby horsing ξεκίνησε το Σάββατο στη Φρανκφούρτη, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες νεαρούς διαγωνιζόμενους που αναμετρώνται σε άλματα και ιππική δεξιοτεχνία χρησιμοποιώντας τα ξύλινα αλογάκια τους.

Αντί για κανονικά άλογα, οι συμμετέχοντες κρατούν μικρά ξύλινα κεφάλια αλόγων στα χέρια τους και κάνουν οι ίδιοι τα άλματα στην πίστα!

Πώς ξεκίνησε το περίεργο άθλημα

Περίπου 300 αναβάτες, οι περισσότεροι νέοι αλλά και περίπου 20 ενήλικες, θα αγωνιστούν σε ένα γυμναστήριο αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένονται 1.500 θεατές. Το γεγονός αυτό αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας τάσης, καθώς πρωταθλήματα hobby horsing έχουν ήδη διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία φέτος.

«Η χομπίστικη ιππασία μου δίνει αυτοπεποίθηση και το διασκεδάζω πραγματικά μαζί με άλλους», ανέφερε ο Max Gohde, ένας 15χρονος διαγωνιζόμενος από το Gifhorn της Γερμανίας, που ξεκίνησε το 2020. «Και τώρα, με αυτή την ατμόσφαιρα, όπου όλοι σε υποστηρίζουν, είναι πραγματικά υπέροχο».

Το άθλημα έχει τις ρίζες του στη Φινλανδία, όπου ξεκίνησε πριν από πάνω από 20 χρόνια, όταν οι συμμετέχοντες έτρεχαν με τα αλογάκια τους στα δάση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το hobby horsing έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μέσω των social media, με πολλούς να το αναγνωρίζουν ως μέσο ενδυνάμωσης, ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

«Αρχικά φαίνεται αστείο, όμως είναι στην πραγματικότητα ένα απαιτητικό άθλημα. Συνδυάζει τον στίβο με τη γυμναστική, και χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση», εξήγησε ο Andreas Karasek, εκπρόσωπος της Γερμανικής Ένωσης Hobby Horsing. Σήμερα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 5.000 ενεργοί hobby horsers στη Γερμανία και πάνω από 230 σύλλογοι.

Η Felicia Walter, 18 ετών, από το Βισμπάντεν, εκφράζει την επιθυμία να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά. «Κάποτε μας κορόιδευαν γι’ αυτό», είπε. «Αλλά όταν ανήκεις σε μια μεγαλύτερη ομάδα, νιώθεις ένα ισχυρό αίσθημα συντροφικότητας».

Η Britta Skott, η οποία ασχολείται με το hobby horsing εδώ και τρία χρόνια, αναφέρει πως το θεωρεί «απίστευτα διασκεδαστικό» και τονίζει πως προσφέρει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκφράσουν την αγάπη τους για τα άλογα χωρίς να χρειάζεται να τα ιππεύσουν.

Η Julia Mikkonen, επικεφαλής της Φινλανδικής Ένωσης Hobby Horsing, σημειώνει ότι το άθλημα συνδυάζει τη φινλανδική παράδοση της χειροτεχνίας – με αρκετούς να κατασκευάζουν τα δικά τους αλογάκια – με τη γυμναστική και τον αθλητισμό.

Στη Γερμανία, η εθνική ένωση hobby horsing δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο με μόνο 13 μέλη. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 5.000 ενεργοί συμμετέχοντες και περισσότεροι από 200 σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

άλογαιππασίαειδήσεις τώραΦρανκφούρτηΓερμανία