Viral|04.10.2024 04:00

Πώς θα καταλάβετε εάν κάποιος σας λέει ψέματα;

Newsroom

Πώς μπορείτε να καταλάβετε πότε κάποιος σας λέει ψέματα; Αναρωτηθείτε εάν οι λεπτομέρειες των όσων λέει έχουν άμεση σχέση με την κατάσταση ή όχι.

Τι έδειξε έρευνα πανεπιστημίου του Τέξας

Αυτή η συμβουλή βασίζεται σε νέα έρευνα με επικεφαλής την Daniella Cash, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Sam Houston στο Huntsville του Τέξας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι όταν οι άνθρωποι μαθαίνουν να δίνουν προσοχή σε αυτή την ερώτηση, τότε μπορούν να διακρίνουν καλύτερα την αλήθεια από το ψέμα.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η γλώσσα του σώματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε αν κάποιος λέει την αλήθεια, στην πραγματικότητα δεν είναι, αναφέρει το Psychology Today σχετικά με τη νέα έρευνα. Αλλά εάν είναι τηλεφωνική η επικοινωνία για παράδειγμα; Πώς διακρίνεται αυτό; 

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε αν κάποιος λέει την αλήθεια, δώστε μεγάλη προσοχή στις συγκεκριμένες πληροφορίες που μοιράζεται. Μην υποθέτετε ότι επειδή κάποιος δίνει πολλές λεπτομέρειες, λέει απαραίτητα και την αλήθεια. Σκεφτείτε αν αυτά που σας λέει είναι όντως σημαντικές πληροφορίες ή αν απλά μεγαλώνει τη συζήτηση με ανώφελες λεπτομέρειες.

Και ένα παράδειγμα

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής που δεν έκανε την εργασία του, έλεγε πόσο εύκολες  και κατανοητές ήταν οι ασκήσεις και πως του αρέσει η ύλη. Αλλά αν όντως την είχε κάνει τότε είναι πιο πιθανό να έδινε έμφαση στις λεπτομέρειες που αφορούν την ίδια εργασία.

έρευναψέματαειδήσεις τώρα