Viral|05.10.2024 05:00

Αρσενικά φλαμίνγκο κλώσησαν αυγό και έγιναν γονείς!

Newsroom

Απίστευτο και όμως συνέβη! Δύο αρσενικά φλαμίνγκο στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο κλώσησαν από κοινού ένα αυγό, βοηθώντας να γεννηθεί ένα μικρό φλαμίνγκο.

Οι ανάδοχοι γονείς ταΐζουν το μικρό ένα ειδικό «γάλα» που παράγουν από τον ανώτερο πεπτικό σωλήνα τους. «Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά μπορούν να ταΐσουν το μικρό με αυτόν τον τρόπο, και ακόμα και τα φλαμίνγκο που δεν είναι γονείς μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάδοχοι τροφοί» εξήγησε εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα πάντως ξεκίνησαν όταν οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου έδωσαν στους δύο μπαμπάδες ένα ψεύτικο αυγό για να δουν αν θα το κλωσήσουν σωστά. Το «πείραμα» στέφθηκε με επιτυχία και το ζεύγος κλωσούσε εναλλάξ με αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά να έχουν έναν υγιέστατο νεοσσό.

Και οι δύο ανάδοχοι γονείς φλαμίνγκο είναι περίπου 40 ετών και ανήκουν στο είδος lesser flamingo, που συναντάται στην υποσαχάρια Αφρική και στη δυτική Ινδία. Έτσι και το μικρό τους.

Σημειώνεται ότι, δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που δυο αρσενικά γίνονται γονείς. Στη Βρετανία, δύο αρσενικά φλαμίνγκο επίσης κλώσησαν με επιτυχία ένα αυγό και έγιναν με επιτυχία γονείς.

Αφρικήειδήσεις τώραφλαμίνγκογονείςαυγό