Viral|10.10.2024 22:15

Τρελάθηκε εφαρμογή καιρού του BBC – Έδινε πρόγνωση για ανέμους με ταχύτητα 30.569 χλμ/ώρα!

Newsroom

Οι Βρετανοί ξύπνησαν με μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη καθώς μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως στη χώρα από τους χρήστες κινητών για την πρόγνωση του καιρού, η BBC Weather app, προέβλεπε ανέμους 150 φορές ισχυρότερους από τον κυκλώνα Μίλτον εξαιτίας δυσλειτουργίας των δεδομένων.

Με τα τηλεοπτικά δίκτυα να προβάλλουν πλάνα με τον κυκλώνα Μίλτον να διασχίζει την Φλόριντα στις ΗΠΑ, οι πρωτοφανείς άνεμοι που προέβλεπε η εφαρμογή του BBC για τον καιρό έκαναν πολλούς πολίτες να στραφούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας μια εξήγηση.

«Πήγαινε σπίτι σου εφαρμογή του BBC για τον καιρό, είσαι μεθυσμένη. Είναι περίπου 59,5 χλμ/ώρα», έγραφε ένας χρήστης στο Χ χρησιμοποιώντας στην ανάρτησή του το όνομα Λάρκι ΜακΡόρι δίπλα σε μια φωτογραφία οθόνης της εφαρμογής που έδειχνε ανέμους με ταχύτητα 30.569 χλμ/ώρα.

Ενδεικτικό είναι ότι όταν ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3 συνοδευόταν από ανέμους που κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 195 χλμ/ώρα.

Η συγγνώμη του BBC Weather

Το BBC Weather (σ.σ: το τμήμα του BBC, το οποίο αναλαμβάνει την προετοιμασία και τη μετάδοση δελτίων πρόγνωσης καιρού) επιχείρησε να καθησυχάσει το κοινό ότι στην πραγματικότητα δεν χρειαζόταν να προετοιμαστεί για ανέμους που συνοδεύουν έναν κυκλώνα με μια ανάρτηση στο Χ που αναφέρει ότι πιθανότερο να ήταν μια τυπική φθινοπωρινή ημέρα με ψύχρα και ψιλόβροχο.

«Μην ανησυχείτε παίδες, δεν υπάρχει κυκλώνας που να κατευθύνεται σήμερα προς τη Σκωτία. Και το Εδιμβούργο δεν πρόκειται να βιώσει ριπές ανέμων του απίθανου μεγέθους των 27.754 χλμ/ώρα! Υπάρχει ένα τεράστιο λάθος στα δεδομένα της εφαρμογής», έγραψε στο Χ το BBC Scotland Weather.

Μια ανακοίνωση που εμφανιζόταν στην εφαρμογή ανέφερε: «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τα δεδομένα πρόβλεψης. Εργαζόμαστε για την επίλυσή τους». Το BBC Weather σημειώνει ότι κάποιες θερμοκρασίες επίσης εμφανίζονταν λανθασμένες και ζητεί συγγνώμη.

ειδήσεις τώρακαιρόςάνεμοιΒρετανίαBBCειδήσεις