Viral | 22.10.2024 19:50

Σπεσιαλιτέ μας η πίτσα με... κοκαΐνη: Μαγαζί στη Γερμανία έκανε πάταγο με... διακίνηση ναρκωτικών

Newsroom

Η αστυνομία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας εντόπισε μια πιτσαρία που δεν παρέδιδε στους πελάτες της μόνο το αγαπημένο τους φαγητό!

Η πίτσα Νο 40 ήταν για καιρό ένα από τα πιάτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε μαγαζί του Ντίσελντορφ και η αστυνομία ανακάλυψε το... μυστικό συστατικό.

Οι Αρχές λένε ότι η αποκάλυψη του συστήματος παράδοσης ναρκωτικών τους επέτρεψε να ξεσκεπάσουν ένα κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Περίπου 150 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και από επίλεκτες μονάδες, έψαξαν την περασμένη εβδομάδα 16 ακίνητα σε εννέα πόλεις, συνέλαβαν τρεις υπόπτους και κατέσχεσαν κρύπτες με όπλα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Το ένοχο μυστικό

Ο επιθεωρητής Michael Graf von Moltke δήλωσε ότι η αστυνομία είχε στο στόχαστρό της την πιτσαρία, σε μια δημοφιλή συνοικία της πόλης για πάρτι, από τον Μάρτιο, όταν ένας έλεγχος ρουτίνας για τα τρόφιμα αποκάλυψε το ναρκωτικό στην κουζίνα. Οι ερευνητές ναρκωτικών έθεσαν την επιχείρηση υπό παρακολούθηση και παρατήρησαν ότι η Pizza No 40 ήταν η αγαπημένη των πελατών.

«Ήταν μία από τις πιο πολυπωλημένες πίτσες», δήλωσε ο Von Moltkesaid. Ένα πακέτο κοκαΐνης ήταν τοποθετημένο κάτω από κάθε πίτσα. «Αυτό ήταν κάτι καινούργιο για εμάς και μας εξέπληξε επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε ποτέ κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά των ναρκωτικών».

Το διαφημιστικό σλόγκαν της πιτσαρίας ήταν «Σας παραδίδουμε τα πάντα στο σπίτι». Δεν ήταν άμεσα σαφές τι χρέωσε η επιχείρηση για την No 40 ή ποια ήταν τα υλικά της. «Ακόμα και αν γνωρίζαμε, δεν θα το δίναμε στη δημοσιότητα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πώς εντοπίστηκε η «πηγή» εφοδιασμού του

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί για να ανακρίνουν τον 36χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο Κροάτης υπήκοος φέρεται να πέταξε από το παράθυρο μια τσάντα γεμάτη με ναρκωτικά. «Έπεσε στην αγκαλιά των αστυνομικών», δήλωσε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης και 268.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και ακριβά ρολόγια και ένα πιστόλι, ένα τσεκούρι και μαχαίρια με μακριά λεπίδα που πιστεύεται ότι ανήκαν στο οπλοστάσιο της συμμορίας.

Δύο ημέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος από την κράτηση επειδή δεν είχε προηγούμενο ποινικό μητρώο, ο ιδιοκτήτης άνοιξε ξανά το κατάστημα και άρχισε να πουλάει ξανά την ιδιαίτερη πίτσα του, επιτρέποντας στους ερευνητές να εντοπίσουν την αλυσίδα εφοδιασμού του.

Η εγκληματική οργάνωση

Γρήγορα κατέληξαν σε έναν «βίαιο και αδίστακτο» κύριο ύποπτο, δήλωσε ο Von Moltke, έναν 22χρονο ρωσικής καταγωγής, μαχητή πολεμικών τεχνών, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία και ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, διακινούσε κοκαΐνη και μεγάλες ποσότητες κάνναβης κατά παράβαση των πρόσφατα απελευθερωμένων νόμων περί ναρκωτικών. Είναι ύποπτος για επανειλημμένες επιθέσεις και ληστείες σε αντίπαλους εμπόρους, ένας από τους οποίους φέρεται να κρατήθηκε όμηρος για δύο νύχτες πριν κλαπεί μεγάλη ποσότητα χασίς από το σπίτι του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 22χρονος, καθώς και ένας 30χρονος Γερμανός φερόμενος ως έμπορος από την Κολωνία και ένας 28χρονος Μαροκινός που συνελήφθη στο Χάαν κοντά στο Ντίσελντορφ, κρατούνται, ενώ άλλα 12 άτομα θεωρούνται ύποπτοι. Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας βρίσκεται υπό κράτηση από τον Αύγουστο και το κατάστημά του είναι πλέον κλειστό.

κύκλωμαειδήσεις τώραειδήσειςπίτσακύκλωμα ναρκωτικώνκύκλωμα διακίνησηςΓερμανία