Τι κάνουν οι άνδρες όταν ασυνείδητα λένε ψέματα - Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε
NewsroomΟι άνδρες, συχνά εμφανίζουν κάποιες ασυνείδητες συμπεριφορές, όπως αποφυγή επαφής με τα μάτια ή τρέμουλο, όταν λένε ψέματα, πάμε όμως να δούμε 8 περιπτώσεις που η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα από τις λέξεις.
Η ψυχολογία δείχνει ότι αυτά τα μικρά φυσικά ερεθίσματα, έχουν τις ρίζες τους στο άγχος της εξαπάτησης.
Η αναγνώρισή τους θα μπορούσε να σας δώσει ένα κρίσιμο πλεονέκτημα στην ακριβέστερη ανάγνωση των ανθρώπων.
Γλώσσα του σώματος: 8 πράγματα που κάνουν ασυνείδητα οι άνδρες όταν λένε ψέματα
Αποφυγή επαφής με τα μάτια
- Υπερβολική επαφή με τα μάτια
- Πιάνουν ή καλύπτουν το στόμα
- Στάση σώματος που αλλάζει
- Νευρικότητα
- Γρήγορη αλλαγή θέματος
- Υπερβολική εφίδρωση
- Ασυνεπή μοτίβα ομιλίας
- Αποφυγή επαφής με τα μάτια
Ίσως να το έχετε ξανακούσει, «τα μάτια είναι οι καθρέφτες της ψυχής». Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό όταν πρόκειται για την ανίχνευση της εξαπάτησης.
Όταν ένας άνθρωπος σας λέει ψέματα, μπορεί να αποφύγει την άμεση επαφή με τα μάτια.
Σας λέει ψέματα ο σύντροφός σας; Τα 11 πράγματα που πρέπει να προσέξετε
Αυτή δεν είναι μια συνειδητή απόφαση από την πλευρά του, είναι μια ενστικτώδης απάντηση για να κρύψει την αλήθεια.
Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να αποφύγουν την επαφή με τα μάτια λόγω συστολής ή άγχους.
Έτσι, ενώ αυτό είναι μια πιθανή ένδειξη ανεντιμότητας, είναι επίσης σημαντικό να εξεταστούν άλλοι παράγοντες και ενδείξεις γλώσσας του σώματος πριν από την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Υπερβολική επαφή με τα μάτια
Ενώ η αποφυγή της επαφής με τα μάτια μπορεί να είναι ένα σημάδι ανεντιμότητας, μπορεί να είναι και το ακριβώς αντίθετο – η υπερβολική επαφή με τα μάτια.
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά να γιατί: συχνά, όταν οι άνδρες γνωρίζουν ότι η έλλειψη οπτικής επαφής σχετίζεται με το ψέμα, μπορεί να αντισταθμίσουν υπερβολικά κρατώντας το βλέμμα τους προσηλωμένο για ώρα.
Αυτή η υπεραναπλήρωση, είναι μια προσπάθεια να φανεί πιο διαφανής και ειλικρινής.
Ωστόσο, συχνά το αποτέλεσμα είναι αφύσικο και μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άβολα ή σαν να είστε έντονα εξονυχισμένοι.
Έτσι, αν ένας άνθρωπος διατηρεί ένα ασυνήθιστο ποσοστό επαφής με τα μάτια κατά την ομιλία, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι του ότι προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του.
Πιάνουν ή καλύπτουν το στόμα
Μια λεπτή γλώσσα του σώματος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνδρες όταν λένε ψέματα είναι να αγγίζουν ή να καλύπτουν το στόμα τους ενώ μιλούν.
Αυτή η χειρονομία είναι συχνά μια ασυνείδητη προσπάθεια να αυτο-καταπραΰνει, υποδεικνύοντας εσωτερική ένταση ή δυσφορία.
Και θα μπορούσε δυνητικά να είναι μια υποσυνείδητη προσπάθεια καταστολής παραπλανητικών λέξεων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της γλώσσας του σώματος, αυτές οι ενέργειες είναι γνωστές ως συμπεριφορές που καταπραΰνουν τον εαυτό τους και συνήθως εμφανίζονται όταν κάποιος αισθάνεται άγχος ή άγχος κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας?
Αν και μερικοί μπορεί να συσχετίσουν αυτήν την κίνηση με την εξαπάτηση, σηματοδοτεί με μεγαλύτερη ακρίβεια τη συναισθηματική δυσφορία ή την ευπάθεια ενός ατόμου.
Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να προέρχεται από την παιδική ηλικία που έχει την τάση να καλύπτει το στόμα αφού πει κάτι αναληθές, το οποίο φέρνει στην ενηλικίωση σε λεπτές μορφές, όπως το άγγιγμα των χειλιών ή την τοποθέτηση ενός δακτύλου πάνω από το στόμα.
Στάση σώματος που αλλάζει
Μπορεί να σταυρώνει τα χέρια του, να λυγίσει ή να τραβάει το σώμα του μακριά από εσάς.
Αυτές οι κινήσεις δεν έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν, αλλά μάλλον είναι ένας αμυντικός μηχανισμός. Είναι ο τρόπος του να προστατεύει τον εαυτό του όταν αισθάνεται ευάλωτος ή αγχωμένος.
Δεν είναι εύκολο να ψεύδεσαι και αυτό βάζει το άτομο σε μια κατάσταση ανησυχίας.
Έτσι, ενώ αυτές οι αλλαγές στάσης μπορεί να υποδηλώνουν εξαπάτηση, είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι το άτομο με το οποίο αλληλεπιδράτε περνά μια δύσκολη περίοδο, ακόμη και αν μόνοι τους έχουν συμβάλει σ’ αυτήν την κατάσταση.
Νευρικότητα
Μερικές κινήσεις, προδίδουν νευρικότητα Θα μπορούσε να αρχίσει να χτυπάει τα δάχτυλά του στο τραπέζι, να προσαρμόζει συχνά τη γραβάτα του ή να ελέγχει συνεχώς το τηλέφωνό του.
Είναι όπως όταν περιμένετε ένα σημαντικό email και ανανεώνετε διαρκώς την ιστοσελίδα.
Το άγχος χρειάζεται διέξοδο, και αυτές οι συνήθειες παρέχουν ακριβώς αυτό.
Είναι μια ανθρώπινη απάντηση, και σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι μπορεί κάτι να σας κρύβει.
Γρήγορη αλλαγή θέματος
Φανταστείτε το εξής: Συζητάτε με κάποιον, τον ρωτάτε για την ημέρα του και ξαφνικά μιλάει με ενθουσιασμό για την αγαπημένη του ταινία.
Οι απότομες αλλαγές μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι.
Αυτό είναι ένα άλλο λεπτό σημάδι για να προσέξετε πότε οι άνδρες μπορεί να λένε ψέματα.
Μπορούν να προσπαθήσουν να εκτρέψουν τη συζήτηση σε άσχετα ή ασφαλέστερα θέματα για να αποφύγουν να πιαστούν σε ένα ψέμα.
Υπερβολική εφίδρωση
Ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές την αλήθεια είναι δύσκολο να την διαχειριστεί κανείς.
Και όταν ένας άνθρωπος δεν είναι εντελώς ειλικρινής μαζί σας, το σώμα του μπορεί να τον προδώσει μέσω υπερβολικής εφίδρωσης.
Δεν πρόκειται για την φυσιολογική εφίδρωση που συμβαίνει σε μια ζεστή μέρα ή κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης. Πρόκειται για τον απροσδόκητο ιδρώτα που εμφανίζεται σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο ή σε μια ήρεμη κατάσταση.
Αυτό μπορεί να είναι ένα σαφές μήνυμα ότι είναι υπό πίεση, και όταν συνδυάζεται με μερικά από τα άλλα σημάδια που έχουμε συζητήσει, θα μπορούσε να υποδηλώνει εξαπάτηση.
Ασυνεπή μοτίβα ομιλίας
Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε από όλα αυτά, είναι ότι η αλήθεια θα βρει πάντα έναν τρόπο να αναδύεται, ακόμη και μέσω των μοτίβων ομιλίας.
Όταν ένας άνθρωπος λέει ψέματα, η ομιλία του μπορεί να γίνει ασυνεπής.
Μπορεί να μπερδέψει τα λόγια του, να μιλάει πιο γρήγορα ή πιο αργά από το συνηθισμένο, ή η φωνή του μπορεί ακόμη και να αλλάξει στον τόνο.
Αυτές οι ασυνέπειες μπορούν να αποτελέσουν ένα προειδοποιητικό σημάδι.
Πάντα να εξετάζετε ολόκληρη την εικόνα και να εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας. Άλλωστε, γνωρίζετε το άτομο με το οποίο αλληλεπιδράτε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.
Tip
Η ανίχνευση ψεμάτων δεν μπορεί να βασιστεί στην ένδειξη ενός και μόνο στοιχείου. Ακόμα κι αν ορισμένες ενδείξεις γλώσσας του σώματος μπορεί να υποδηλώνουν ανεντιμότητα, δεν είναι αλάνθαστες.
Οι συμπεριφορές των ανθρώπων επηρεάζονται από μια σειρά συναισθημάτων, όπως το άγχος, η νευρικότητα ή ακόμα και ο ενθουσιασμός, τα οποία μερικές φορές μπορούν να μιμηθούν παραπλανητικές ενέργειες.
Αυτή η πολυπλοκότητα σημαίνει ότι ενώ αυτά τα οκτώ σημάδια μπορούν να αποτελούν ενδείξεις, είναι σημαντικό να εξετάσετε το ευρύτερο πλαίσιο – ποιος είναι το άτομο, την κατάσταση, και άλλους εξωτερικούς παράγοντες.
Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας και τη συναισθηματική νοημοσύνη.
Το να μπορείς να διαβάσεις αποτελεσματικά τη γλώσσα του σώματος κάποιου αφορά τόσο την κατανόηση των μοτίβων με την πάροδο του χρόνου όσο και τον εντοπισμό των μεμονωμένων σημείων.
Δεν μπορείς να αντιγράψεις την ειλικρίνεια, αλλά το ούτε και να ανιχνεύσεις εύκολα το ψέμα.
Στο τέλος της ημέρας, ισορροπήστε την παρατήρηση με τη συμπόνια, και πάντα να αφήνετε ανοιχτό το περιθώριο για σαφή επικοινωνία
- Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
- Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
- Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της