Απίστευτο φαινόμενο στο Όρεγκον: Μία ολόκληρη λίμνη εξαφανίζεται το καλοκαίρι και «πλημμυρίζει» ξανά το φθινόπωρο
Η Lost Lake (Χαμένη Λίμνη) του Όρεγκον εξαφανίζεται μέσα από δύο ηφαιστειακές σήραγγες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Κάθε καλοκαίρι, η Lost Lake (Χαμένη Λίμνη) του Όρεγκον εξαφανίζεται μέσα από δύο ηφαιστειακές σήραγγες, μόνο για να επιστρέψει το φθινόπωρο, όταν μια σειρά από ρυάκια αρχίζουν να ρέουν μέσα σε αυτό που μοιάζει με ένα γαλήνιο λιβάδι.
Καθώς περνάς από τη Lost Lake στα τέλη του φθινοπώρου ή τον χειμώνα, ίσως να μην δώσεις πολλή σημασία σε αυτό το φαινομενικά συνηθισμένο υδάτινο σώμα, αλλά κάνοντας την ίδια διαδρομή στα τέλη της άνοιξης ή το καλοκαίρι, θα ξανακοιτάξεις σίγουρα, καθώς ένα ήσυχο λιβάδι αντικαθιστά τη λίμνη. Αυτή είναι η «μαγεία» της Lost Lake, μιας ιδιαίτερης ατραξιόν που βρίσκεται στο Εθνικό Δάσος Willamette του Όρεγκον, κοντά στον αυτοκινητόδρομο U.S. Highway 20. Από τα τέλη του φθινοπώρου, μια σειρά από ρυάκια αρχίζουν να ρέουν από τα γύρω βουνά, γεμίζοντας το λιβάδι που σύντομα γίνεται ο πυθμένας της Lost Lake, και μέχρι τα μέσα του χειμώνα, η λίμνη έχει γεμίσει εντελώς. Η «εξαφάνιση» ξεκινά την άνοιξη και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, καθώς τα ρυάκια στερεύουν και όλο το νερό της λίμνης αποστραγγίζεται μέσω δύο οπών που λειτουργούν σαν τις αποχετεύσεις μιας μπανιέρας.
Είναι ενδιαφέρον ότι οι δύο ηφαιστειακές οπές υπάρχουν εδώ και όσο θυμάται κανείς. Αποστραγγίζουν μόνιμα τη λίμνη, αλλά κατά τη διάρκεια του λιωσίματος του χιονιού, ο όγκος του νερού που ρέει προς το λιβάδι είναι τόσο μεγάλος που οι οπές, πλάτους 7 ποδιών, δεν μπορούν να το αποστραγγίσουν αρκετά γρήγορα. Μέχρι το τέλος του χειμώνα, καθώς ο όγκος των ρυακιών μειώνεται, η Lost Lake ξεκινά την αργή εξαφάνισή της.
Οι γεωλόγοι λένε ότι οι οπές στον πυθμένα της Lost Lake σχηματίστηκαν περίπου πριν από 12.000 χρόνια, ως αποτέλεσμα έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή. Τέτοιες γεωλογικές δομές είναι πολύ συνηθισμένες στην περιοχή Cascades του Όρεγκον. Το πού πηγαίνει το νερό είναι κάπως μυστήριο, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι διαπερνά τον πορώδη βράχο και γεμίζει έναν μεγάλο υδροφόρο ορίζοντα που τροφοδοτεί διάφορες πηγές της περιοχής.
Μαγδεμβούργο: Ερωτήματα για τις ευθύνες των Αρχών και τους χειρισμούς για τις πληροφορίες από το παρελθόν του δράστη
Νέες απειλές Πούτιν: Υπόσχεται καταστροφικά αντίποινα στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα (23/12) η πληρωμή της πρώτης δόσης
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr