Καιρός|10.04.2023 09:24

Μαρουσάκης για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας: Οι βροχερές ημέρες και το βαρομετρικό χαμηλό που «χτυπά» την Ανάσταση

Newsroom

Άστατος θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα, με περιόδους ηλιοφάνειας ωστόσο στη χώρα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ίσως να δούμε και βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Με έναν γενικά άστατο καιρό αναμένεται να κυλίσει η σημερινή ημέρα καθώς από τη χώρα περνά ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες που θα χτυπήσουν κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Μάλιστα αναμένονται ακόμα και χιόνια στην κεντρική και βορειοηπειρωτική χώρα σε υψηλά υψόμετρα.

Στην Αττική σήμερα, όπως τονίζει ο κ. Μαρουσάκης, αναμένονται κατά περιόδους βροχές αλλά και λιακάδα ενώ τα φαινόμενα δεν θα προβληματίσουν. Η θερμοκρασία ξεκινά από τους 8 βαθμούς και το μεσημέρι θα ξεπεράσει τους 15.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει περισσότερο άστατο καιρό, με πιο πολλές βροχές και δεν αποκλείεται να έχουμε στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες καταιγίδες. Η θερμοκρασίας επίσης θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός  Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη

Αύριο, Μ. Τρίτη, θα επιμείνει η αστάθεια, τη Μ. Τετάρτη βελτιώνεται κάπως ο καιρός αλλά θα κυριαρχήσουν τα φαινόμενα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 17-19 βαθμούς.

Ο καιρός από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι Μεγάλο Σάββατο

Τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και θα φτάσει τους 25 -26 βαθμούς Κελσίου. Το Μ. Σάββατο ο καιρός θα είμαι καλός με κάποιες μπόρες στα βόρεια βορειοδυτικά.

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση

Την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία να προσπαθεί να προσεγγίσει και τη χώρα μας.

Για όσους εκδρομείς αποφασίσουν να επιστρέψουν τη Δευτέρα του Πάσχα, φαίνεται ότι δεν θα έχουν με το μέρος τους τον καιρό. Και αυτό γιατί το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα μας δίνοντας σε πολλές περιοχές βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Σε ότι αφορά τους ανέμους, δεν φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα ώστε να υπάρξουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καιρόςΠάσχαβροχέςκαιρός Πάσχαειδήσεις τώρακαταιγίδεςκαιρός στην Ελλάδακακοκαιρία