Καιρός|28.08.2023 08:34

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Φαινόμενα, όπως τις ξηρές καταιγίδες, θα τα βλέπουμε πιο συχνά - Ο καιρός σήμερα

Newsroom

Με το θερμόμετρο να φτάνει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να κυλήσει σήμερα η ήμερα (28/8). Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι ήπιες και δεν θα σημειωθεί κάτι αξιόλογο από πλευράς καιρικών φαινομένων.

Μόνο αργά το απόγευμα σήμερα κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού αλλά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου ενδέχεται να συναντήσουμε κάποιες μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, τα μελτέμια επιμένουν στο Αιγαίο με 5 και 6 μποφόρ ενώ μέσα στο Ιόνιο ο άνεμος γυρίζει σε νότιο και σημαίνει την έλευση μίας διαταραχής που θα μας απασχολήσει σήμερα, Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Οι άνεμοι έχουν υποχωρήσει, σημείωσε ο μετεωρολόγος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και αναφέρθηκε και στις ξηρές καταιγίδες εξηγώντας πως αυτό το φαινόμενο σημαίνει ότι αν και περιμένουμε να πέσει βροχή από μία καταιγίδα που αναπτύσσεται εξατμίζονται τα υγροσταγονία και μένουν μόνο οι κεραυνοί.

Τέλος, προειδοποίησε πως τέτοια φαινόμενα όπως τις ξηρές καταιγίδες λόγω της κλιματικής αλλαγής θα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά πλέον.

Κλέαρχος Μαρουσάκηςειδήσεις τώρακαιρός σήμεραπρόγνωση καιρούκλιματική αλλαγή