Καιρός|06.09.2023 13:51

Κακοκαιρία Daniel: Αγνοείται νεαρός βοσκός στη Νέα Λεύκη της Λάρισας - Πλημμύρισε ο Γκουσμπασανιώτης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr
larissanet.gr

Μεγάλα προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αντιμετωπίζουν περιοχές του νόμου Λάρισας και ιδιαίτερα τα χωριά των Φαρσάλων.

Από τον μεγάλο όγκο νερού έχει γίνει υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα νερού στα χωριά αλλά και στις καλλιέργειες.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο των Φαρσάλων. Την ίδια στιγμή, δεκάδες είναι και οι κλήσεις της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων σε σπίτια στα χωριά των δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, ενώ επιχειρούνται απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, από το βράδυ της Τρίτης αγνοείται ένας νεαρός βοσκός στην περιοχή της Νέας Λεύκης ο οποίος ζούσε σε τροχοβίλα στην περιοχή.

Τεράστιες καταστροφές

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ο ποταμός Ενιπέας στα Φάρσαλα έχει υπερχειλήσει, καθώς οι ποσότητες νερού που έρχονται από τα ορεινά της Σκοπιάς είναι πρωτοφανείς. Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την εκκένωση της Υπέρειας, στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, πλημμύρισε ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης από το νερό που έφερε η κακοκαιρία Daniel και απειλεί όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ έξω από τη Λάρισα.

Η υπερχείλιση του ποταμού έχει ως αποτέλεσμα να είναι κλειστή τις τελευταίες ώρες η Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας - Αθήνας, ενώ ο χείμαρρος που μεταφέρει τεράστιους κορμούς δέντρων και φερτά υλικά, απειλεί όλα τα χωριά του Κιλελέρ που βρίσκονται δεξιά κι αριστερά της Εθνικής Οδού όπου κινούνται τα ορμητικά νερά του πλημμυρισμένου χειμάρρου.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα, με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να καταστρέφονται στο πέρασμα του νερού.

πλημμύρεςκακοκαιρίαΛάρισαπλημμύρακακοκαιρία Danielειδήσεις τώρα