Καιρός|26.10.2023 08:30

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου καιρικού δελτίου - Πότε και πού θα βρέξει έντονα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 25-10-2023/1100 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, μέχρι σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης (26-10-2023).

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25-10-2023) προς Πέμπτη (26-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Μαρουσάκης: «Εντονότερα τα φαινόμενα δυτικά»

«Ένα σύντομο κύμα κακοκαιρίας περνάει από τη χώρα μας που θα δώσει αρκετές βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Σήμερα Πέμπτη προς τα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά δηλαδή μέσα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά ακόμα και τη Δυτική Πελοπόννησο ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.


ΕΜΥβροχέςειδήσεις τώραΚλέαρχος Μαρουσάκηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού