Καιρός|14.05.2024 08:46

Πρόγνωση Μαρουσάκη για ισχυρό κύμα ζέστης: Πότε θα έχουμε 35αρια και πού

Newsroom

Και σήμερα μια μέρα με άστατες καιρικές συνθήκες, με συννεφιές και πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Αίτιο η αστάθεια πάνω από τη χώρα μας, που επηρεάζεται από τα βαρομετρικά χαμηλά της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Σιγά σιγά αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά μετατοπίζονται προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά και θα δίνουν άστατο καιρό μέχρι και την Πέμπτη. Την Παρασκευή θα φέρουν και αφρικανική σκόνη -αλλά το Σαββατοκύριακο σημαντική άνοδο του υδραργύρου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο θα κυριαρχούν οι συννεφιές και θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, γύρω από τη Θεσσαλία αλλά και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22-25 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Στην Αττική επικρατούν συννεφιές και δεν αποκλείονται οι πρόσκαιρες βροχές με έμφαση στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, που δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό αναμένεται βροχερό, με τους ανέμους να είναι κοντά στα 4 με 5 μποφόρ και ο υδράργυρος από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αύριο, Τετάρτη, περιορίζεται η αστάθεια κυρίως σε ορεινές περιοχής της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Την Πέμπτη καλύτερες συνθήκες, αλλά η αστάθεια θα παραμείνει.

«Σηκώνεται» ισχυρό κύμα ζέστης το Σαββατοκύριακο - Εκτοξεύεται στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Από Παρασκευή και έπειτα αποχωρεί η αστάθεια. «Σηκώνεται» μια αρκετά θερμή αέρια μάζα που θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο από 33 έως 35 βαθμούς και με έμφαση την κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα ευνοήσει όσους θέλουν να κάνουν μια βουτιά, ωστόσο, η θάλασσα παραμένει κρύα.

Πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα ζέστης που θα αφορά κυρίως τη νότια Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Σστη συνέχεια αναμένονται πιο συμβατές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

άστατος καιρόςΚλέαρχος Μαρουσάκηςπρόγνωση καιρούκαιρός σήμεραειδήσεις τώρα